“Κάθε μέρα το μωρό ήταν στο σπίτι μας”: Συγκλονισμένη η γιαγιά του 18 μηνών παιδιού που έπεσε στο βόθρο

H γιαγιά του μόλις 18 μηνων αγοριού που βρήκε τραγικό θάνατο από την πτώση του στο φρεάτιο αποχέτευσης που βρίσκεται πίσω από το σπίτι των παππούδων του, στα Νέα Μάλγαρα της Θεσσαλονίκης, έσπασε  τη σιωπή της και μίλησε αποκλειστικά στο newsit.gr.

Κάθε μέρα το μωρό ήταν στο σπίτι μας”, λέει η ηλικιωμένη γυναίκα η οποία εμφανώς σοκαρισμένη από το τραγικό περιστατικό προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της. Το άσχημο παιχνίδι που επιφύλαξε η μοίρα στην οικογένειας της, αδυνατεί να το χωρέσει ο ανθρώπινος νους. Τα λίγα δευτερόλεπτα που το μόλις 18 μηνών εγγόνι της διέφυγε από την προσοχή της ήταν αρκετά για να συμβεί το ανεπανόρθωτο κακό.”

Η γιαγιά του 18 μηνών παιδιού, συγκλονίζει με την περιγραφή της, μιλώντας στο Star. «Άδικα πήρα αμαρτία. Τον ψάχναμε, φάγαμε τους δρόμους με το αυτοκίνητο, με τα ποδήλατα, με τα μηχανάκια να το ψάχνουμε, πουθενά. Μόνο μία γειτόνισσα από εδώ είπε την αλήθεια, λέει: ‘αν έπεσε μέσα στο βόθρο πάει το παιδί‘», ενώ αναφέρει ότι αρχικά η ίδια θεώρησε ότι το παιδί έπεσε θύμα αρπαγής. «Έπαιζε με τον παππού προς τα εκεί και πήγε μέσα στον βόθρο, στον μπαξέ, μόνο του. και έπεσε μέσα στον βόθρο και έγινε αυτό που έγινε», αναφέρει η γιαγιά του αγοριού.

Πώς συνέβη η τραγωδία

Όπως αποκαλύπτει στο newsit.gr η ίδια μαζί με τον σύζυγο της είχαν αναλάβει την καθημερινή φροντίδα του εγγονού της, τις ώρες που η κόρη της βρισκόταν στην εργασία της. “Κάθε μέρα ήταν εδώ το μωρό. Εμείς το κοιτούσαμε το παιδί. Η κόρη μου πότε δούλευε, πότε δεν δούλευε” λέει στο newsit.gr η γιαγιά του άτυχου άγριου.

Ήταν ένα τραγικό ατύχημα το οποίο συνέβη ξαφνικά. Δεν το περίμενε κανείς. Το παιδί ήταν συνέχεια με τη γιαγιά και τον παππού του” λέει στο newsit.gr η συγγενής της οικογένειας και συμπληρώνοντας προσθέτει: “Ξαφνικά το παιδί έφυγε μπροστά από τα μάτια τους. Έφυγε από την προσοχή τους. Συνέχεια ήταν μπροστά στα πόδια του παππού και της γιαγιάς του”.

Πώς το παιδί έπεσε στο φρεάτιο

Αμέσως ειδοποιήθηκε ένας ιδιώτης προκειμένου να αντλήσει τα λύματα και τότε εντοπίστηκες το αγοράκι νεκρό. Όπως όλα δείχνουν το παιδί βγήκε από το σπίτι και ανέβηκε πάνωστα σίδερα που κάλυπταν το φρεάτιο. Αυτά υποχώρησαν και το παιδάκι έπεσε μέσα σε αυτό.

Ο πατέρας του παιδιού την ώρα του περιστατικού βρίσκονταν σε επαγγελματικό ταξίδι εκτός του νομού Θεσσαλονίκης. Οι γονείς του άτυχου παιδιού είχαν παντρευτεί πριν λίγο καιρό, ενώ η μητέρα του από τον πρώτο της γάμο έχει άλλο ένα παιδί 17 ετών.

Από την πλευρά της η εισαγγελία της Θεσσαλονίκης ζήτησε από τους αστυνομικούς να τους παραδώσουν τα ευρήματα των ερευνών τους για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τραγικό θάνατο το 18 μηνών αγοράκι.