Κέικ λεμόνι, καρύδα με γλάσο λεμονιού

Τα κέικ είναι το κατεξοχήν μαμαδίστικο γλυκό που τα παιδιά τρελαίνονται να τρώνε. Επειδή και εμείς το λατρεύουμε σας προτείνουμε μια όμορφη εκδοχή του με λεμόνι, καρύδα και γλάσο λεμονιού. Ετοιμαστείτε να απολαύσετε ένα αφράτο και γλυκό κέικ με έντονο άρωμα λεμόνι για όλη την οικογένεια.

Υλικά

5 αβγά
300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι 2%
ξύσμα από 3 μέτρια λεμόνια
2 κ.σ. ρούμι ή κονιάκ
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
50 γρ. καρύδα τριμμένη (ινδοκάρυδο)
250 γρ. Φαρίνα

Για την επικάλυψη

3 κ.σ. μαρμελάδα λεμόνι ή βερίκοκο
1 λεμόνι ζουμερό, χυμό και ξύσμα
150 γρ. Άχνη Ζάχαρη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα σε μακρόστενη φόρμα του κέικ.Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, το ρούμι και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά. Ρίχνουμε την καρύδα. Απαλά ανακατεύουμε και αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει για 15′ ώστε να φύγει η περισσότερη υγρασία. Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα να αραιώσει.

Αλείφουμε το κέικ.Ετοιμάζουμε το γλάσο. Ανακατεύουμε το χυμό, το ξύσμα και την άχνη. Ζεσταίνουμε το γλάσο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει τη μορφή σιροπιού. Αλείφουμε με το υγρό γλάσο το κέικ. Αφήνουμε για 5′-10′ και ξαναβάζουμε στο φούρνο. Σβήνουμε το φούρνο κι αφήνουμε για 5′ να στεγνώσει. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Όταν κρυώσει το γλάσο θα ασπρίσει.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό ψωμί με πραλίνα σοκολάτας

Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκια

Κουλούρι Θεσσαλονίκης, το σνακ του μικρού μαθητή