Κεραμέως: Ασφαλώς θα χρειαστεί να κλείσουν τμήματα και σχολεία – Ποιες είναι οι προτεραιότητες της φετινής σχολικής χρονιάς

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ανέφερε ότι:  «Κρίνεται αναγκαία η λειτουργία της Task Force με τη σύμπραξη των υπουργείων Υγείας, Παιδείας, της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, για να υπάρξει κεντρική καθοδήγηση στην πρώτη περίοδο λειτουργίας των σχολείων.

Με νέα νομοθετική ρύθμιση, καθορίζονται οι αρμοδιότητες αναστολής τμήματος η σχολικής μονάδας σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα. Η αναστολή θα προκύπτει με απόφαση του διευθυντή του εκπαιδευτικού ιδρύματος, σε συνεννόηση με τον υγειονομικό υπεύθυνο της περιοχής και και με την αρωγή της Task Force.

Πρόκειται για μια δυναμική διαδικασία και για τον σκοπό αυτό βρισκόμαστε σε εγρήγορση για τον επαναπροσδιορισμό μέτρων, αν χρειαστεί και τη διευκόλυνση των διαδικασιών.

Η νέα χρονιά ξεκινά με όρεξη για μάθηση, δυο είναι οι προτεραιότητές μας: να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την εκπαιδευτική διαδικασία και να προστατεύσουμε την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών. Τηρούμε τα μέτρα, ακούμε τους δάσκαλους και τους καθηγητές».

Τι δήλωσε για το πρώτο κουδούνι στα σχολεία την Δευτέρα

Για το πρώτο κουδούνι το πρωί της Δευτέρας, η κ, Κεραμέως είπε: «Τη Δευτέρα ξεκινάμε στις 8:15, η πρώτη μέρα θα έχει περισσότερο εκπαιδευτικό χαρακτήρα για τα νέα μέτρα. Δεν θα γίνει μάθημα. Για τη χρήση μάσκας, υπάρχουν τρεις κατηγορίες: η κατηγορία μαθητών αυξημένου κινδύνου που μπορεί να παραμένει σπίτι χωρίς απουσίες, η δεύτερη κατηγορία μαθητών που μπορεί να μη φοράει μάσκα για συγκεκριμένους ιατρικούς λόγους και η τρίτη κατηγορία μαθητών που μπορούν να φορούν άλλη κατηγορία μάσκας».