Κεραμέως: “Και τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς θα υποβληθούν σε self test”

Για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μίλησε η Νίκη Κεραμέως στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι».

«Αύριο είναι το επόμενο βήμα για την επαναφορά στην πραγματικότητα. Αύριο ξεκινάμε εκ νέου με δύο πρόσθετα “εργαλεία”: το κομμάτι των εμβολιασμών και τα self test, που από αύριο το πρωί αξιοποιείται και σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια», ανέφερε.

Με self test και στους παιδικούς σταθμούς

Στη συνέχεια η κ. Κεραμέως είπε ότι «το self test θα γίνεται και στα παιδιά που πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς, καθώς το δείγμα παίρνεται από την μύτη και επομένως με την βοήθεια του γονέα είναι εύκολο να γίνει σε όλα τα παιδιά».

Η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει νωρίτερα;

Επιπλέον, επεσήμανε ότι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα κλείσουν στις 11 Ιουνίου ενώ νηπιαγωγεία και δημοτικά στις 25 Ιουνίου, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει νωρίτερα.

«Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ξεκινήσουμε λίγο πιο νωρίς από ότι συνήθως, που είναι γύρω στις 10 Σεπτεμβρίου, αλλά μιλάμε για Σεπτέμβριο και σε καμία περίπτωση για τον Αύγουστο» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Ο σχεδιασμός για τον Σεπτέμβριο είναι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να λειτουργούν κανονικά, με δια ζώσης εκπαίδευση. Ετοιμάζεται οδικός χάρτης συνολικά για το πλαίσιο των μαθημάτων και των επαναλήψεων που πρέπει να γίνουν, ώστε να είναι ομαλή η μετάβαση από την μία τάξη στην άλλη».

Για τους εκπαιδευτικούς αρνητές των self test

Για όσους εκπαιδευτικούς αρνούνται να κάνουν self test, ανέφερε ότι πρόκειται για «μεμονωμένα περιστατικά».

«Όπως συνέβη στην αρχή και με τις μάσκες, που όμως πλέον όλοι δέχονται ότι αποτελούν βασικό όπλο για την μη διασπορά του κορωνοϊού. Τα self test είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, καθώς στα Λύκεια βρέθηκαν τις πρώτες ημέρες 600 φορείς του ιού που ήταν κυρίως ασυμπτωματικοί και θα μπορούσαν να μεταδώσουν τον κορωνοϊό», συμπλήρωσε.