Κεραμέως: «Κατανοώ τις ανησυχίες των γονέων για τα Δημοτικά. Οι αποφάσεις βασίζονται στην καθοδήγηση των επιστημόνων»

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ενόψει της έναρξης της τηλεκπαίδευσης που ξεκινά τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας αλλά και της συνέχισης της δια ζώσης διδασκαλίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση έδωσε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα Παραπολιτικά.

«Η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει αποτελεσματικά»

Ερωτηθείσα για την τηλεκπαίδευση, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι «προβήκαμε έγκαιρα σε συντονισμένες ενέργειες για να διασφαλίσουμε ότι η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει αποτελεσματικά και θα αναδειχθεί εκ νέου σε πολύτιμο εργαλείο, για τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας υπό τις αντίξοες συνθήκες που διανύουμε».

Τι θα γίνει με όσους μαθητές Δημοτικού δεν θα πάνε αυτό το διάστημα σχολείο γιατί οι γονείς ανησυχούν λόγω της έξαρσης του

Ερωτηθείσα για το ποια θα είναι η διαχείριση των μαθητών Δημοτικού που οι γονείς τους δεν θα τα στέλνουν στο σχολείο αυτό το διάστημα φοβούμενοι ή ανήσυχοι λόγω της έξαρσης του ιού η υπουργός ανέφερε ότι “Κατανοώ πλήρως τις ανησυχίες των γονέων. Θέλω, όμως, να τους διαβεβαιώσω ότι οι αποφάσεις μας βασίζονται πάντοτε στην πολύτιμη καθοδήγηση των ειδικών επιστημόνων.

Όταν τον περασμένο Μάϊο αποφασίσαμε έπειτα από εισήγηση των ειδικών την επαναλειτουργία των Δημοτικών, υπήρχε πολύ μεγάλη επιφύλαξη στην κοινωνία. Εντέλει, όμως, η επαναλειτουργία εξελίχθηκε εξαιρετικά ομαλά και τα παιδιά μας μπόρεσαν να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο, το σχολείο.

Οι ειδικοί τώρα μας έχουν συστήσει, στη βάση των τελευταίων επιδημιολογικών δεδομένων, τη δια ζώσης λειτουργία των Δημοτικών και την εξ αποστάσεως λειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων. Αυτές τις οδηγίες ακολουθούμε με γνώμονα πάντοτε και την προστασία της υγείας και τη συνέχιση της εκπαίδευσης.»