Κεραμέως: Πήρε θέση για τα ψευδώς θετικά self test των μαθητών και την αξιοπιστία τους

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε εκτενώς στα self test και την επιστροφή των μαθητών όλων των βαθμίδων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας στα σχολεία, σε δηλώσεις της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Όπως είπε επισκέφθηκε την Δευτέρα πάνω από δέκα σχολεία και ότι τα παιδιά της μίλησαν με θέρμη για τα self test.

Ερωτηθείσα για τον αριθμό των 3000 θετικών self test που κατόπιν του επαναληπτικού ελέγχου ανέρχονται σε 700 σε όλη την Ελλάδα, δήλωσε ότι «απαιτείται για όλα επαναληπτικός, μοριακός έλεγχος» και ότι τα αναλυτικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Τετάρτη από τον ΕΟΔΥ.

Όπως ανέφερε, «έγιναν 1,7 εκατομμύρια self test από μαθητές και εκπαιδευτικούς και ότι όσα βγήκαν θετικά, ήταν κυρίως ασυμπτωματικοί ασθενείς και έτσι έγινε ένα βήμα για να προστατευθούν οι ίδιοι και να ανακοπεί η διασπορά του κορωνοϊού».

Κανονικά θα εφαρμοστούν οι αλλαγές στην εισαγωγή στα ΑΕΙ

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, που ζήτησε να μην ισχύσουν από φέτος οι αλλαγές στα ΑΕΙ λόγω της πανδημίας, είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση λειτουργεί μικροπολιτικά, τονίζοντας ότι «εάν ένα παιδί μπει σε σχολή ΑΕΙ με βαθμό 1 και 2, υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να αποφοιτήσει από την σχολή. Εμείς θέλουμε να μην κοροϊδεύουμε τα παιδιά και κανέναν. Ο στόχος μας είναι να ανοίγουμε δρόμους. Δεν θα θυσιάσουμε πράγματα σήμερα για να μην γίνουν απατηλά όνειρα στο μέλλον».

Η υπόθεση με τα ελαττωματικά self test “έρχεται” στη Βουλή

Υπενθυμίζεται ότι ερώτηση με θέμα τα ελαττωματικά self-tests κατέθεσε η βουλευτής Β’ Πειραιά και Γραμματέας της ΚΟ του ΜέΡΑ25, Φωτεινή Μπακαδήμα. Η ίδια ρωτά τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας για τον αριθμό των ελαττωματικών αυτοδιαγνωστικών tests και τι μέτρα σκοπεύει να λάβει η κυβέρνηση.

«Πόσο αποτελεσματικά είναι τελικά τα self tests, που πλέον καλούνται να κάνουν όλοι όσοι μεταβαίνουν στις υποχρεώσεις τους, είτε αυτό είναι η εργασία τους είτε το σχολείο;», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Δείτε αναλυτικά την ερώτηση εδώ