Κοινωνικά Φροντιστήρια 2018-2019: Αυτοί είναι οι Δήμοι που παρέχουν δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία για το σχολείο

Τα κοινωνικά φροντιστήρια, είναι μια αξιόλογη εκπαιδευτική δωρεάν παροχή των περισσότερων Δήμων της χώρας, που ήρθε να ανακουφίσει τις οικογένειες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στη πληρωμή διδάκτρων των παιδιών τους.

H σχολική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει και τα Κοινωνικά Φροντιστήρια ετοιμάζονται να αναλάβουν δράση. Οι αιτήσεις σε πολλά κοινωνικά φροντιστήρια της χώρας -είτε για τους ενδιαφερόμενους γονείς ή για ενδιαφερόμενους εθελοντές-εκπαιδευτικούς, έχουν ήδη ξεκινήσει και σε λίγο η προθεσμία τελειώνει, οπότε προλαβαίνετε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ μεγάλο ποσοστό των μαθητών που φοίτησαν σε Κοινωνικά Φροντιστήρια, τα οποία πραγματοποιούνται σε αίθουσες που διαθέτουν δήμοι και σχολεία, πέρασαν στα πανεπιστήμια.

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και παρουσιάζει τους δήμους που προσφέρουν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα, σε όλη την Ελλάδα για την σχολική χρονιά 2018-2019!

Η λίστα θα ενημερώνεται καθημερινά!

Δ. Αθηναίων

To Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων θα λειτουργήσει στις αίθουσες του 41ου Γυμνασίου Αθηνών, επί της οδού Πάτμου 11-13, στα Κάτω Πατήσια (σταθμός ΗΣΑΠ Άγιος Νικόλαος).

Για τους μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίου – Λυκείου (Γενικού ή ΕΠΑΛ) που κατοικούν ή είναι δημότες του δήμου Αθηναίων και επιθυμούν να ενταχθούν σε ένα από τα ολιγομελή τμήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, πέντε (5) έως δεκαπέντε (15) ατόμων, οι εγγραφές ξεκίνησαν, από Δευτέρα έως Παρασκευή 5μμ- 8μμ, στον χώρο του σχολείου (2ος όροφος).

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) 16.00-21.00. Ειδικά οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και οι απόφοιτοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2019 καλούνται να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους άμεσα, καθώς τα μαθήματα για την προετοιμασία τους θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 17 Σεπτέμβρη.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

Φωτοαντίγραφο/α ΑΔΤ ή διαβατηρίου γονέα-κηδεμόνα και παιδιού/ιών

Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο του μαθητή ή απολυτήριο (για απόφοιτους)

Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας Γονέα/Κηδεμόνα ή λογαριασμός ΔΕΚΟ

Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Πρόσθετα Δικαιολογητικά Γονέων/Κηδεμόνων(π.χ. βιβλιάριο απορίας, βεβαίωση αναπηρίας, κάρτα ανεργίας κλπ)

Δήλωση αποδοχής του κανονισμού φοίτησης στο Κοιν. Φροντιστήριο (θα δίνεται από τη Γραμματεία)

Δεκτές γίνονται μόνο οι αιτήσεις που συνοδεύονται από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (φωτοτυπημένα) και υποβάλλονται από τον κηδεμόνα του μαθητή/ τριας, ο οποίος θα πρέπει να έχει μαζί του την ταυτότητα ή διαβατήριο για εξακρίβωση των στοιχείων του.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 8624588

Δ. Κηφισιάς

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Κηφισιάς με υπεύθυνη την πρόεδρο της ΔΕΠ κα Κατερίνα Καραλή καλεί τους ενδιαφερόμενους, μαθητές και μαθήτριες του Δήμου μας, Γυμνασίου και Λυκείου, που επιθυμούν να μετάσχουν στα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας να το δηλώσουν στο Γραφείο Παιδείας Δήμου Κηφισιάς.

Περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Παιδείας

Εμ.Μπενάκη 3, 1ος όροφος

2132007256 και 2132007270

Δ. Περιστερίου

Δωρεάν μαθήματα προσφέρει και φέτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Περιστερίου για 7η σχολική χρονιά

Καλούνται οι μαθητές και οι μαθήτριες, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να φοιτήσουν σε ένα ιδιωτικό φροντιστήριο, να προσέλθουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο και να εγγραφούν, έχοντας έτσι ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα στη μάθηση αλλά και στην επιτυχή συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις της Γ´ Λυκείου.

Oι εγγραφές θα πραγματοποιούνται καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, κατά τις ώρες 10:00-12:00 & 18:00-20:00 .

Κέντρα Μελέτης 

Τα Κέντρα Μελέτης αποτελούν μία νέα κοινωνική του δράση του Δήμου Περιστερίου, προκειμένου να στηρίξει τους μικρούς μαθητές και τις οικογένειές τους, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα Κέντρα Μελέτης του Δήμου Περιστερίου για μαθητές των δημοτικών σχολείων. Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 8.00 – 14.00 στο Γραφείο Αντιδημάρχου Παιδείας (Δημοσθένους 11, κτίριο Ξυλοτεχνία), τηλέφωνο 210 5701573, καθώς και τις ώρες 18:00 – 20:00 στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (Εθνάρχου Μακαρίου 1, Περιστέρι), τηλέφωνα 2105783278 και 2105783279.

Πληροφορίες από την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Κατερίνα Τσερούλα (κιν. 6946631293) και τον Δημοτικό Σύμβουλο – Πρόεδρο της ΔΕΠΑΔΠ Αναστάσιο Καλλιάφα (κιν. 6936052000).

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή είναι τα εξής: 1. Φωτοτυπία Ταυτότητας 2. Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού 3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Δ. Πειραιά

Το Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά, απευθύνεται σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προσφέροντας τους τη δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης φροντιστηριακών μαθημάτων. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης ξενόγλωσσων μαθημάτων, για ενδιαφερόμενους κάθε ηλικίας. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες δεν περιορίζονται στα μαθήματα, υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας των μαθητών και των οικογενειών τους με πλήθος ειδικευμένων επαγγελματιών που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος των αναγκών τους.

Λειτουργεί ήδη έξι χρόνια στον Δήμο Πειραιά, έχοντας σημειώσει εξαιρετικές επιδόσεις στο χώρο της εκπαίδευσης. Τα μαθήματα διεξάγονται στον χώρο του 10ου Γυμνασίου Πειραιά (Ελ. Βενιζέλου 39), καθημερινές 16.00-21.00 και Σάββατο 09.00 -14.00.

Δ. Νέας Σμύρνης

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν το αίτημά τους μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτώβρη και θα διεξάγονται σε αίθουσες του συγκροτήματος της Νικομηδείας κατά τις απογευματινές ώρες.

Οι εγγραφές γίνονται στο Γραφείο Παιδείας Νεότητας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ν. Σμύρνης εργάσιμες ώρες και μέρες με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

1) Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου

2) Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο του μαθητή

3) Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

4) Εκκαθαριστικό ΔΟΥ (2017) ή βεβαίωση απαλλαγής

5) Φωτοαντίγραφο κάρτας ανεργίας

6) Άλλο έγγραφο (π.χ. γνωμάτευση αναπηρίας, έκθεση κοιν. έρευνας κ.λπ.)

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 213 2025833-840.

Δ. Γλυφάδας

Ο Δήμος Γλυφάδας θα λειτουργήσει και φέτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο, για τους μαθητές που προέρχονται από άπορες οικογένειες. Τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν και διεξάγονται απογευματινές ώρες στο 5ο Λύκειο Γλυφάδας (Πέλλης 70). Τα μαθήματα απευθύνονται στους μαθητές των τριών τάξεων του Λυκείου και της Γ΄ τάξης Γυμνασίου.  Οι διδάσκοντες εθελοντές καθηγητές και η συντονίστρια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν, καλύπτοντας οι ίδιοι τις αναγκαίες δαπάνες τους (μετακινήσεις, κ.λπ.). Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί κατόπιν συνεννόησης μαθητών και διδασκόντων καθηγητών, ενώ ενδέχεται να προστεθούν και άλλα μαθήματα, για άλλες τάξεις. Η παραλαβή και η κατάθεση εντύπων των αιτήσεων γίνεται στα οικεία σχολεία ή στο γραφείο σχολικών φυλάκων του 5ου Λυκείου (8 π.μ. – 8 μ.μ.).Πληροφορίες: α) Γραφείο Παιδείας, τηλ. 2132025236 & β) Συντονίστρια του προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας, κ. Ελένη Μαναίου, τηλ. 6947152254

Δ. Αλίμου

Κοινωνικό Φροντιστήριο και για μαθητές του Δημοτικού Σχολείο, θα λειτουργήσει από φέτος στο Δήμο Αλίμου. Απευθύνεται σε παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών που φοιτούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, θα παρέχεται δωρεάν εκπαιδευτική βοήθεια και στήριξη από εθελοντές εκπαιδευτικούς.

Η υποβολή αιτήσεων ι θα πραγματοποιείται καθημερινά από τις 12.30 έως τις 20.30 στο δημαρχείο, στον 2ο όροφο (Αριστοτέλους 53).

Η δομή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για παιδιά Δημοτικού, θα φιλοξενείται στον ανακαινισμένο χώρο του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδειών (ΚΔΑΠ), στο Κάτω Καλαμάκι (Επονιτών 7).

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 15.00 έως τις 18.00, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Περισσότερα για τα δικαιολογητικά εγγραφής και πληροφορίες, στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλίμου , στο τηλέφωνο 213 2008043 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση koinomiko.frontistirio@alimos.gr

Δ. Κορυδαλλού

Για έκτη συνεχή χρονιά θα λειτουργήσει και την φετινή εκπαιδευτική χρονιά, το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Κορυδαλλού για μαθητές Δημοτικών, με την οργάνωση τμημάτων μελέτης και για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με την παροχή υποστήριξης στα φιλολογικά μαθήματα, στα μαθηματικά, στη φυσική και στη χημεία. Επίσης, ανάλογα με την προσφορά εθελοντών καθηγητών, θα πραγματοποιηθούν και μαθήματα ξένων γλωσσών. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε σχολεία με την βοήθεια εθελοντών καθηγητών, δασκάλων, φοιτητών και την υποστήριξη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κορυδαλλού.

Πληροφορίες και αιτήσεις μαθητών στο site του Δήμου, www.korydallos.gr και στα τηλέφωνα 210 4990410 & 595.

Δ. Αγίας Παρασκευής

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αγίας Παρασκευής, που έχει σκοπό την προσφορά ίσων ευκαιριών για μάθηση, λειτουργεί για πέμπτη συνεχόμενη σχολική χρονιά στο 3ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής (Χρυσ. Σμύρνης &Πλαταιών), τις εργάσιμες μέρες και στις ώρες 15:00 με 20:00 και δίνει προτεραιότητα στους μαθητές/τριες της Γ΄ Λυκείου και κατόπιν στις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου

Οι μαθητές/τριες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή καθημερινά μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2018 στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αγίας Παρασκευής (Μεσογείων 415-417).

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

1.Αίτηση συμμετοχής από τον γονέα ή κηδεμόνα όταν αφορά ανήλικο μαθητή ή αίτηση του ενδιαφερόμενου όταν αφορά ενήλικο μαθητή.

2.Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

3.Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο του μαθητή.

4.Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού ΔΟΥ και Ε9, ή βεβαίωση απαλλαγής υποβολής φορολογικής δήλωσης.

5.Κάθε άλλο έγγραφο εφόσον υπάρχει, που τεκμηριώνει την οικονομική δυσκολία ή αποτελεί κοινωνικό κριτήριο όπως κάρτα ανεργίας, βιβλιάριο απορίας, δάνεια, γνωμάτευση αναπηρίας κ.α

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αγίας Παρασκευής στα τηλέφωνα 2132004568, 2132004601.

Δ. Ιλίου

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο παρέχει δωρεάν μαθήματα διδακτικής ενίσχυσης για τους οικονομικά αδύναμους μαθητές και απευθύνεται σε εκείνους που είτε φοιτούν, είτε είναι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιλίου, με κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα το οικογενειακό εισόδημα.

Τα οικονομικά κριτήρια είναι τα εξής:

Μέλη Οικογένειας Εισόδημα
2 μέλη 15.000€
3 μέλη 16.000€
4 μέλη και άνω 18.000€

Η έναρξη των τμημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο, σε 12μελή ομάδες, για το λόγο αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι μαθητές, που επιθυμούν να ωφεληθούν της δράσης θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση στο Κέντρο Κοινότητας (Νέστορος 101, 1ος όροφος) καταθέτοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

Αίτηση/Δήλωση μαθημάτων παρακολούθησης από τον γονέα/κηδεμόνα.

Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του αιτούντος γονέα/κηδεμόνα.

ΑΜΚΑ αιτούντος και μαθητή.

Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (αναζητείται αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία).

Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει εκκαθαριστικό σημείωμα, προσκομίζεται αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης που παρελήφθη από την Δ.Ο.Υ.

Αποδεικτικό κατοικίας (λογαριασμός ΔΕΚΟ κ.ά.).

Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας (αν υπάρχει).

Έκθεση κοινωνικής έρευνας (όπου και όταν απαιτείται).

Οποιοδήποτε δικαιολογητικό πιστοποιεί την κατηγοριοποίηση σε ευπαθή κοινωνική ομάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις εγγραφής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου και συγκεκριμένα στο Κέντρο Κοινότητας (Νέστορος 101, 1ος όροφος), με τηλέφωνα επικοινωνίας 2132030014, 2132030018 & 2132030027 (Δευτέρα έως και Παρασκευή, 08:30 – 14:30).

Δ. Νέας Χαλκηδόνας – Νέας Φιλαδέλφειας

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας σε συνεργασία με τη 2η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου αποφάσισε να επαναλάβει για 5η συνεχή χρονιά τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για μαθητές λυκείου.

Στόχος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι η υποστήριξη των μαθητών των Λυκείων και των ΕΠΑΛ του Δήμου, των οποίων οι οικογένειες έχουν πληγεί οικονομικά και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ολοένα αυξανόμενες μορφωτικές και μαθησιακές ανάγκες των μαθητών.

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι μαθητές των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, να εγγραφούν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί στις 15 του Οκτώβρη.

Επίσης, ο Δήμος απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς να υποστηρίξουν και φέτος αυτήν την πρωτοβουλία είτε συμμετέχοντες οι ίδιοι, είτε προτρέποντας τους μαθητές τους να εγγραφούν.

Δηλώσεις συμμετοχής:

α. στα γραφεία της 2ης Σχολικής Επιτροπής, Ραιδεστού 21, Νέα Χαλκηδόνα, τηλ 2132026311

β. στα Λύκεια του Δήμου

Δ. Βριλησσίων

Με την υποστήριξη ομάδας επιλεγμένων και έμπειρων εθελοντών-εκπαιδευτικών, ξεκίνησαν  χθες Δευτέρα  12 Νοεμβρίου, στο 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, τα μαθήματα του  Δημοτικού  Κέντρου Μελέτης Βριλησσίων, όπως ενημερώνει ο Δήμος. Στο Κέντρο το οποίο διανύει το 5ο έτος της λειτουργίας του, και απευθύνεται στους μαθητές, και των τριών τάξεων του Γυμνασίου, διδάσκονται Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Φυσική. Οι ώρες λειτουργίας του Δημοτικού Κέντρου Μελέτης είναι 15:00-17:30 από Δευτέρα έως Πέμπτη. Η φοίτηση των μαθητών είναι δωρεάν.

Δ. Δάφνης – Υμηττού

Καθημερινά, στο πρώην Δημαρχείο Υμηττού, πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου 1 ή ηλεκτρονικά από τον γονέα του μαθητή στο e mail frontistirio@dafni-ymittos.gov.gr γίνονται οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων μαθητών που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Απαραίτητα δικαιολογητικά :

α.) Φωτοτυπία Ελέγχου Προόδου μαθητή, προηγούμενου σχολικού έτους 2017-2018
β.) Φωτοτυπία ταυτότητας γονέα

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 2/10/2018 στο 7ο δημοτικό σχολείο Δάφνης, Εθνικής Αντιστάσεως και Ηλέκτρας.

Τηλ. Γραμματείας Κοινωνικού Φροντιστηρίου 213 2037815

Δ. Διονύσου

Ο Δήμος Διονύσου συνεχίζει για 5η συνεχόμενη χρονιά τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για μαθητές και μαθήτριες Λυκείου, που κατοικούν εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2018-19, σε συνεργασία με φροντιστηριακούς οργανισμούς του Δήμου Διονύσου. Για την επιλογή των συμμετεχόντων θα ληφθούν υπόψη κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα υποβάλλονται από την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 -15:00.

Απαραίτητα δικαιολογητικά που συνοδεύουν την αίτηση είναι:

– Εκκαθαριστικό Εφορίας.
– Πιστοποιητικό Ανεργίας γονέων (εάν και εφόσον υπάρχει).
– Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, σε περιπτώσεις πολύτεκνων, τρίτεκνων ή
μονογονεϊκών οικογενειών.
– Πιστοποιητικό επίδοσης μαθητών – Βαθμοί αμέσως προηγούμενης τάξης.
– Οποιοδήποτε έγγραφο πιστοποιεί ότι ο ενδιαφερόμενος είναι δημότης ή κάτοικος του Δήμου Διονύσου.

Για ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Τμήμα Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Κοινωνικών Δομών (Κανάρη 3, Άνοιξη) και στο τηλέφωνο 213 2139810 (09:00 – 15:00 καθημερινά) ή στο email: pateli@dionysos.gr

Δ. Κομοτηνής

Στα πλαίσια λειτουργίας τμημάτων ενισχυτικής – υποστηρικτικής διδασκαλίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, o Δήμος Κομοτηνής καλεί γονείς μαθητών γυμνασίου και λυκείου, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, να δηλώσουν συμμετοχή στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής, στον 1ο όροφο στην Δ/νση Κοινωνικών Πολιτικών και πιο συγκεκριμένα στην κ. Μακρίδου Άννα, ημέρες Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 08:00 – 14:00.

Για τη συμμετοχή των μαθητών στα τμήματα αυτά οι γονείς θα πρέπει να προσκομίσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1.Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού Εφορίας φορολογικού έτους 2017

2.Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

3.Φωτοτυπία ταυτότητας γονέα

4.Αίτηση (συμπληρώνεται στην υπηρεσία)

Κατά την εγγραφή να δηλώνεται τηλέφωνο επικοινωνίας, email, και τμήματα στα οποία επιθυμεί να φοιτήσει ο μαθητής. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 25310-83344.

Δ. Ηγουμενίτσας

Ξεκινάει από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, στον Δήμο Ηγουμενίτσας η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα της δωρεάν φροντιστηριακής εκπαίδευσης. Όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου, με αρμοδιότητες σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτία, δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν φροντιστηριακής εκπαίδευσης θα είναι μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία του Νομού και δεν παρακολουθούν ήδη μαθήματα σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών.

Η επιλογή θα γίνει από επιτροπή που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Τα δικαιολογητικά που οφείλουν να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι τα παρακάτω:

  • φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας, γονέα ή κηδεμόνα.
  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
  • φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος  και E1 και Ε9 τρέχοντος έτους .
  • φωτοτυπία γνωμάτευσης Υγειονομικής Επιτροπής με ποσοστό 67 % και άνω (σε περίπτωση αναπηρίας μέλους της οικογένειας).
  • Βεβαίωση χρόνου ανεργίας γονέων από τον Ο.Α.Ε.Δ (αν υπάρχει).
  • φωτοτυπία δικαστικής απόφασης επιμέλειας παιδιών (κατά περίπτωση).
  • Υπεύθυνη Δήλωση (θα δίνεται από το γραφείο παραλαβής των αιτήσεων).
  • Ηλεκτρονικό φωτ/φο μίσθωσης κατοικίας (αν υπάρχει)

Τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται έως και 28/9/2018 κατά τις ώρες 09.00 π.μ- 12.00  μ.μ στα γραφεία της Δ/νσης Πρόνοιας : Αγίων Αποστόλων 43 (Νέο Λιμάνι) , Ηγουμενίτσα .

Τηλέφωνο επικοινωνίας  2665029071  κα  Αλεξάνδρου και κα Αναγνωστοπούλου (κοινωνικοί λειτουργοί) . Τηλέφωνα γραμματείας : 2665021003

Δ. Δράμας

Οικογένειες  που πληρούν τις προϋποθέσεις, θα έχουν τη δυνατότητα τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν και φέτος δωρεάν μαθήματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ξένης γλώσσας, σε συνεργαζόμενα φροντιστήρια μετά από τη θετική ανταπόκριση και  προσφορά των μελών και των δύο Συλλόγων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να  απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας από 9.00 π.μ έως 13.30 μ.μ (γραφείο 130, Διοικητήριο Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2521351130).

Δ. Νεάπολης – Συκεών

Πρόγραμμα δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου υλοποιεί και φέτος, για έβδομη συνεχή χρονιά, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, με στόχο την υποστήριξη των οικογενειών που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα επιπλέον έξοδα που απαιτούνται για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των μαθητών.

Τα τμήματα αφορούν μαθητές που φοιτούν στη Γ΄ Γυμνασίου και στις τρεις τάξεις των Λυκείων και των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων (Συκεών, Νεάπολης, Αγ. Παύλου και Πεύκων), ενώ προβλέπεται να λειτουργήσουν στα μέσα του Οκτωβρίου.

Τα μαθήματα παραδίδονται από εθελοντές εκπαιδευτικούς στο 2ο Γυμνάσιο Νεάπολης, στο 1ο Γυμνάσιο Πεύκων και στο 2ο ΓΕΛ Συκεών. Η εγγραφή στα τμήματα και η υποβολή των αιτήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη, και γίνεται από τους γονείς των ενδιαφερόμενων μαθητών και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, με την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Τα κριτήρια επιλογής των μαθητών βασίζονται σε κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και φέτος θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις. Υπενθυμίζεται ότι, στη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς, περισσότερα από εξήντα παιδιά υποστηρίχθηκαν ποιοτικά και δωρεάν στο καθημερινό μαθησιακό τους πρόγραμμα.

Δ. Ηρακλείου Κρήτης

Στις προτεραιότητες της αντιδημαρχίας Παιδείας είναι και φέτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο, που με τη λειτουργία του στηρίζει παιδιά που δίνουν τη μάχη των εξετάσεων κάτω από δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Έτσι ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Βλαχάκης με τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων, της Νέας Αλικαρνασσού  και των Βασιλειών έχει προχωρήσει στην οργάνωση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων του Δήμου Ηρακλείου και για την φετινή σχολική χρονιά.

Εκπαιδευτικοί αλλά και μαθητές απευθύνονται στα E-mail των Δημοτικών Κοινοτήτων :

1η Δημοτική Κοινότητα (κεντρική) dimdiam1@heraklion.gr και andronasym@hotmail.com

Τηλ. 2810390108-6937686050

2η Δημοτική Κοινότητα (Ανατολική) dimdiam2@heraklion.gr και emmapsych@gmail.com

2810300384-2810244340 -6984353486- 2810262847

3η Δημοτική Κοινότητα (Δυτική) dimdiam3@heraklion.gr

2810370693- 2810370602 – 6940828928

4η Δημοτική Κοινότητα (Νότια) dimdiam4@heraklion.gr και ritsasom@gmail.com

2810231666 – 6976338065

Νέα Αλικαρνασσός dimdiam1@heraklion.gr και andronasym@hotmail.com

Τηλ. 2810390108-6937686050

Βασιλειές vasilies@heraklion.gr  και kostaki.xrysoyla@gmail.com

2810881367- 6948988689

Δ. Νάουσας

Για πέμπτο συνεχόμενο σχολικό έτος συνεχίζονται φέτος τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Νάουσας. Σκοπός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι να βοηθήσει τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, ώστε να διασφαλισθεί η δυνατότητα πρόσβασης στη Γνώση και στην Παιδεία για όλους τους μαθητές.

Τα μαθήματα της ενισχυτικής διδασκαλίας διεξάγονται καθημερινά κατά τις απογευματινές ώρες στο 1ο και 2ο Ενιαίο Λύκειο Νάουσας από έμπειρους εθελοντές καθηγητές, τους οποίους ο Δήμος Νάουσας ευχαριστεί θερμά για την πολύτιμη συνεισφορά τους.
Για περισσότερες πληροφορίες: Κέντρο Κοινότητας Δήμου Νάουσας, 2332029980.