Αρχική Infokids Συνταγές Κολοκυθάκια με κιμά και μπεσαμέλ

Κολοκυθάκια με κιμά και μπεσαμέλ

Τα κολοκυθάκια με κιμά και μπεσαμέλ είναι μια εκδοχή των γεμιστών λίγο πιο ελαφριά για να μάθουν τα παιδιά να τρώνε το λαχανικό αυτό. Χρησιμεύουν ως μια καλή πηγή βιταμίνης C. Ως υδατοδιαλυτό αντιοξειδωτικό, η βιταμίνη C διαλύεται στα υγρά του σώματος και προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι πολύ δραστικές ενώσεις που οξειδώνουν το DNA, τα λιπίδια και τις πρωτεΐνες, προκαλώντας κυτταρικές βλάβες.  Μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια γέμιση επιλέγοντας κάποιο άλλο λαχανικό αντί για τα κολοκυθάκια! Μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι έμπνευση και φαντασία!

Υλικά:

1200- 1300γρ. κολοκυθάκια
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές αλεύρι
2 φλ. γάλα
½ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά παρμεζάνα

Για τη σάλτσα κιμά

1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
800γρ. κιμά
½ φλ. καρότο τριμμένο
1 φλ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 πρέζα ζάχαρη
1 κουταλάκι πάπρικα
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε πρώτα τον κιμά: Βάζετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και όταν λιώσει σοτάρετε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια, βάζετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ασπρίσει. Μετά, προσθέτετε το καρότο και βράζετε για ακόμα 2-3 λεπτά. Ρίχνετε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, την πάπρικα, τη ρίγανη ή το θυμάρι και το αλάτι. Βράζετε το φαγητό για ακόμα 5 λεπτά, σβήνετε τη φωτιά, σουρώνετε τον κιμά και τον κρατάτε σκεπασμένο στην άκρη.

Κόβετε τα κολοκυθάκια σε λεπτές οριζόντιες φέτες και τα απλώνετε σε ένα ταψί στο οποίο έχετε στρώσει αντικολλητική λαδόκολλα. Τα αλείφετε με ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά. Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψί ή πυρέξ και καλύπτετε τη βάση του με μια στρώση από κολοκυθάκια. Ρίχνετε από πάνω το 1/3 του κιμά και τον σκεπάζετε με ακόμα μια στρώση από κολοκυθάκια. Βάζετε από πάνω το άλλο 1/3 κιμά και καλύπτετε με μια στρώση κολοκυθάκια. Ακολούθως, βάζετε τον υπόλοιπο κιμά και καλύπτετε με τα υπόλοιπα κολοκυθάκια.

Στο μεταξύ, ετοιμάζετε την ελαφριά κρέμα μπεσαμέλ: Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα και όταν λιώσει βάζετε το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα και όταν καβουρδιστεί το αλεύρι ρίχνετε το γάλα. Ανακατεύετε και όταν αρχίζει να πήζει βάζετε το αλάτι και το τυρί. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει και απλώνετε την κρέμα πάνω από τα κολοκυθάκια.
Βάζετε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το φαγητό.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter