Κομοτηνή: Τώρα η κηδεία του 6χρονου Σεζάλ- Πώς σκιαγραφείται το ψυχολογικό προφίλ του 15χρονου δράστη

Τα προβλήματα συνεννόησης με τον 15χρονο κωφάλαλο δράστη της στυγερής δολοφονίας του 6χρονου Μεμέταλή Σεζάλ από τον συνοικισμό των αθιγγάνων του τέρματος της οδού Αδριανοπούλεως στην Κομοτηνή, καθυστερούν την κατάθεσή του στον εισαγγελέα ενώπιον του οποίου προσάχθηκε σήμερα στο δικαστικό μέγαρο της Κομοτηνής.

Η οικογένεια του θύματος δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής για ψυχική οδύνη, ενώ το έγγραφο της νεκροψίας θα προστεθεί στην δικογραφία αύριο το πρωί.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο συνήγορος της οικογένειας του 6χρονου θύματος, Παναγιώτης Χαραλαμπίδης, ανέφερε ότι σύμφωνα με εδραιωμένη προσωπική του εκτίμηση μετά από την επαφή του με τον φερόμενο ως δράστη αλλά και από τις επαφές που είχε με ανθρώπους που συμμετείχαν στην διενέργεια προανακριτικών πράξεων, «ο 15χρονος επιδεικνύει μία αφύσικη ψυχραιμία, αντιλαμβάνεται πλήρως το τι έχει συμβεί, δεν φαίνεται στεναχωρημένος και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως χαμηλής ευφυΐας».

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγο, διορίστηκε αυτεπάγγελτα από την εισαγγελία συνήγορος υπεράσπισης για τον 15χρονο, ο οποίος επιφυλάχθηκε να πει το οτιδήποτε πριν αποκτήσει πρόσβαση στην δικογραφία. Την Παρασκευή αναμένεται να έρθει στην Κομοτηνή από την Θεσσαλονίκη ειδικός διερμηνέας που να μπορεί να επικοινωνήσει με τον 15χρονο φερόμενο ως δράστη στη γλώσσα των κωφαλάλων και τότε θα ξεκινήσει η διαδικασία της κύριας ανάκρισης.

Πριν από λίγα λεπτά ξεκίνησε η κηδεία του 6χρονου Μεχμεταλή Σεζάλ, μέσα σε βαρύ κλίμα και υπό το κράτος των απειλών για αντίποινα εναντίον της οικογένειας του κατηγορούμενου, η οποία έχει εξαφανιστεί από την περιοχή, προσπαθώντας προφανώς να προστατευθεί από την οργή των συγγενών και των περιοίκων.

Η ώρα της δικαιοσύνης

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές που επικαλείται το Protothema.gr, τρεις είναι οι δικογραφίες που αφορούν τον δράστη. Η πρώτη αφορά τον βιασμό του 14χρονου από γνωστό του πρόσωπο στο παρελθόν. Υπόθεση που έχει μπει στο συρτάρι.

Η δεύτερη δικογραφία σχηματίστηκε στις 21/10/2016 από την Ασφάλεια Κομοτηνής και αφορούσε το βιασμό 22χρονου από τον 15χρονο που τελούσε υπό δικαστική προστασία για σοβαρά προβλήματα νοητικής στέρησης, αλλά και για βαρηκοΐα. Ο βιασμός είχε γίνει τρεις μέρες νωρίτερα και είχε περάσει το αυτόφωρο οπότε δεν συνελήφθη ποτέ ο 14χρονος. Στη πορεία η εισαγγελία ενημέρωσε την αστυνομία ότι του έχουν υποβληθεί κάποιοι όροι. Του αποδόθηκε το κατηγορητήριο, χωρίς να τον ενημερώσουν ποιοι είναι αυτοί οι όροι, προφανώς ήταν δύσκολο να επικοινωνήσουν μαζί του, λόγω του ότι ο 14χρονος είναι κωφάλαλος.

Η τρίτη δικογραφία είναι αυτή που αφορά την υπόθεση του 6χρονου Σεζάλ. Σύμφωνα με τις δικαστικές πηγές υπάρχει περίπτωση ο δράστης  να αφεθεί ελεύθερος γιατί είναι κάτω από 15 ετών.