Κρήτη: Οι γονείς νόσησαν και έπρεπε να νοσηλευτούν – Η κίνηση ανθρωπιάς για να μην μείνουν μόνα τα μικρά παιδιά τους

Η ιστορία που εκτυλίχθηκε την Κυριακή στα Χανιά απέδειξε για ακόμη μια φορά πως η καλοσύνη θα σώσει τον κόσμο και ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο μεγαλειώδες από το να συνεισφέρεις στο συνάνθρωπο σου όταν εκείνος είναι σε μια δύσκολη θέση.

Ο κορωνοϊός “χτύπησε την πόρτα” μιας οικογένειας με δύο μικρά παιδιά ηλικίας 8 και 12 ετών.  Μόλις και ο δεύτερος γονιός, ο πατέρας, διαγνώστηκε θετικός και έπρεπε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, μία γειτόνισσα προσφέρθηκε να προσέχει τα δύο παιδιά, κάνοντάς τους παρέα όλη την ημέρα, καθώς ήταν πολύ τρομαγμένα που θα έμεναν μόνα αναφέρει το parakritika.gr.

Η γειτόνισσα που δέχθηκε να φιλοξενήσει τα παιδιά

Άφησε την δική της οικογένεια και τηρώντας αποστάσεις και τα μέτρα ασφαλείας, πήρε την με ρίσκο πρωτοβουλία να μην αφήσει τα παιδιά σε αυτή την δύσκολη στιγμή, αποδεικνύοντας ότι δεν χάθηκε η ανθρωπιά

Αυτό κι έγινε, μέχρι που το βράδυ βρέθηκε και δεύτερη γειτόνισσα, η οποία είχε περάσει τον κορωνοϊό και έμεινε αυτή με τα παιδιά, μέχρι να δοθεί λύση στο θέμα της φιλοξενίας.

«Δεν σκέφτηκα καν, ήταν αυθόρμητο και αυτονόητο για μένα να βοηθήσω γιατί ξέρω ότι θα κάνανε το ίδιο και για μένα. Ήταν μεγάλη ανακούφιση που τελικά καταλήξανε στο νοσοκομείο, είναι ειρωνικό πραγματικά αυτό, αλλά ήταν ανακούφιση για τα παιδιά γιατί είναι μαζί με τον μπαμπά, τον βλέπουν και ξέρουν ότι είναι καλά, είδανε και την μαμά και τους έφυγε και αυτό το άγχος», αναφέρει η Αναμπέλα Κλαπάκη, κάτοικος Χανίων. Σημαντική υπήρξε και η συνδρομή του νοσοκομείου Χανίων που είχε να αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη κατάσταση.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να μείνουν μαζί με τον μπαμπά

Πριν απ’ όλα, στα δύο παιδιά έγιναν τεστ και ο μεγάλος γιος βρέθηκε θετικός, χωρίς να έχει συμπτώματα της νόσου, ενώ στο δεύτερο αγόρι βρέθηκαν αντισώματα, κάτι που σημαίνει ότι είχε περάσει τον ιό. Αυτό ουσιαστικά έλυσε τα χέρια όλων των φορέων, αφού αποφασίστηκε τα παιδιά να μείνουν με τον πατέρα τους στο ίδιο δωμάτιο στο νοσοκομείο, ενώ η μητέρα τους νοσηλεύεται σε διαφορετικό.

Tι δήλωσε ο μπαμπάς των παιδιών

«Ξαφνικά βρεθήκαμε και οι τέσσερις στο νοσοκομείο. Απίστευτο» αναφέρει στον ΣΚΑΙ ο Ντραγκοσλάβ Πέτροβιτς, 40χρονος πατέρας που νοσεί από τον ιό.

«Παλεύαμε μία εβδομάδα, όσο μπορούσαμε και μετά ξαφνικά έπεσε το οξυγόνου της συζύγου και ήταν πραγματικά σε δύσκολη κατάσταση. Και εγώ ακόμα είμαι στο νοσοκομείο, η σύζυγος ακόμα. Εμένα σήμερα με βγάλανε από το οξυγόνο, πάω καλύτερα και η σύζυγος πάει καλύτερα. Δηλαδή τα δύσκολα είναι πίσω από μας», εξηγεί ο κ.Πέτροβιτς.

Η 35χρονη μητέρα νοσεί από κορωνοΪό στις 27 Μαρτίου και μπαίνει στο νοσοκομείο και μια μέρα μετά και ο 40χρονος πατέρας.

Η πολύτιμη στήριξη από τις δασκάλες

Από την πρώτη στιγμή στο πλάι των μικρών παιδιών οι δασκάλες τους. «Κυριακή λοιπόν πρωί με παίρνει τηλέφωνο ο κ. Πέτροβιτς, ο οποίος μου λέει βοήθεια! Μπαίνω στο νοσοκομείο, η γυναίκα μου είναι ήδη στο νοσοκομείο τι θα γίνουν τα παιδιά μου. Οι εκπαιδευτικοί στάθηκαν στο ύψος τους και τα βοήθησαν όλο το διάστημα και πριν από την τηλεκπαίδευση για να μπορούν να τα χαλαρώσουν και να τα στηρίξουν. Δηλαδή να δουν μαζί μια ταινία, να συζητήσουν, γιατί έχουν έρθει πάρα πολύ κοντά στα παιδιά» αναφέρει η Νεκταρία Παντελάκη, διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.

Ο 40χρονος πατέρας είναι ήδη πολύ καλύτερα και μαζί με τους δυο του γιους στη μονάδα covid19 ενώ και η υγεία της μητέρας καθημερινά βελτιώνεται, καθώς βρίσκεται σε μονάδα αυξημένου οξυγόνου.