Μ. Βρετανία: Μωρό πνίγηκε την ώρα που η μητέρα του εργαζόταν από το σπίτι κατά την διάρκεια του lockdown

Ο μόλις 18 μηνών Eddie Murphy-Boxall βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο νερό από την ίδια του την μητέρα Siobhan Murphy, η οποία είχε αφήσει την πόρτα του κήπου λίγο ανοιχτή για να μπαίνει καθαρός αέρας στο σπίτι, στο Worthing του δυτικού Sussex.

Κατά την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε πως ο θάνατος του παιδιού προκλήθηκε από πνιγμό, αφού υπήρξε υγρό από το τζακούζι του κήπου στους πνεύμονές του. Αργότερα βρέθηκε πως το καπάκι του τζακούζι είχε μείνει ανοιχτό και η μητέρα, η οποία εργαζόταν την ώρα του θανάτου από το σπίτι, έχασε για μερικά λεπτά από την προσοχή της το μωρό.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Dr. Karen Henderson: «Πρόκειται μακράν για τον χειρότερο εφιάλτη κάθε γονιού.»

Ο Eddie ήταν το ένα από τα δύο δίδυμα αγόρια που οι Boxall έφεραν στον κόσμο τον Δεκέμβριο του 2018.

Όταν στη Μ. Βρετανία επιβλήθηκε ολικό lockdown τον περασμένο Μάρτιο, η μητέρα τους άρχισε να δουλεύει από το σπίτι, ενώ ο άνδρας της συνέχισε να εργάζεται εκτός σπιτιού. Έπρεπε, λοιπόν, να αναλάβει μόνη της την φροντίδα των δίδυμων μωρών της.

Η ίδια συνήθιζε να εργάζεται νύχτα, αφού τα δίδυμα είχαν πάει για ύπνο, ώστε να μπορεί κατά την διάρκεια της ημέρας να ασχολείται μαζί τους και να τα φροντίζει.

Την ημέρα του θανάτου του μωρού, όμως, η ίδια είχε δύο προγραμματισμένες βιντεοκλήσεις με την εργασία της, οπότε είχε αφήσει τα μωρά στο δωμάτιό τους για να μπορέσει να μιλήσει.

Κάποια στιγμή φώναξε τα ονόματά τους για να βεβαιωθεί, ότι είναι εντάξει, όμως ο μικρούλης Eddie δεν απάντησε. Τότε η ίδια συνειδητοποίησε πως η πόρτα του κήπου ήταν ανοιχτή και το μωρό είχε μπουσουλήσει έξω, είχε σκαρφαλώσει στο τζακούζι και είχε πέσει μέσα στο νερό όπου και πνίγηκε.

Το μωρό παρόλο που μεταφέρθηκε άμεσα στα Επείγοντα του Νοσοκομείου ήταν ήδη νεκρό.

πηγή: metro.co.uk