Αρχική Νέα Κρήτη: Παιδιά με αναπηρίες κάνουν μάθημα σε μουχλιασμένα κοντέινερ

Κρήτη: Παιδιά με αναπηρίες κάνουν μάθημα σε μουχλιασμένα κοντέινερ

Τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται τα μαθήματα στο Ειδικό Εργαστήρι Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο Ηράκλειο Κρήτης φέρνει στο φως ρεπορτάζ του «Κρήτη ΤV», στο οποίο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ζητά τη μεταστέγαση του σχολείου, καταγγέλλοντας ότι τα παιδιά κινδυνεύουν.

Το Ειδικό Σχολείο, στο οποίο φοιτούν 67 παιδιά με βαριές αναπηρίες, στεγάζεται σε παλαιωμένα κοντέινερ με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Κρήτη ΤV», τα κοντέινερ είναι μουχλιασμένα, ενώ μπαίνουν μέσα νερά κάθε φορά που βρέχει, τα οποία μαζεύονται με πιάτα. Επιπλέον, δεν υπάρχει θέρμανση παρά μόνο κλιματιστικό που υπολειτουργεί, αλλά και η περίφραξη της εγκατάστασης έχει υποχωρήσει, γεγονός που αποτελεί κίνδυνο ατυχήματος για τους μαθητές.

Οι γονείς καταγγέλλουν ότι ο Δήμος, η Περιφέρεια, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, αλλά και μια σειρά βουλευτών στους οποίους έχουν απευθυνθεί, δεν ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις τους, πλην τριών που τους έχουν απαντήσει. Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Γιώργος Βλαχάκης, δηλώνει ότι έχει επισκεφθεί το σχολείο και ότι είναι δίπλα στα παιδιά και τους γονείς τους.

Μάλιστα, το ζήτημα του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Ηρακλείου, έφτασε στα κοινοβουλευτικά έδρανα και συγκεκριμένα στον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, μέσα από ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου και Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Δείτε το βίντεο:


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.