Κρήτη: Ποινή φυλάκισης στην μητέρα που δεν έστελνε το παιδί της στο σχολείο – Σύλληψη ενός ακόμα γονέα

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με τριετή αναστολή και με την δέσμευση ότι το παιδί θα επιστρέψει στο σχολείο, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, στην 40χρονη μητέρα που οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη γιατί είχε διακόψει τη φοίτηση του 9χρονου γιου της για σχεδόν δύο χρόνια.

Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη, ωστόσο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου και δεν της επέβαλε χρηματική ποινή.

Στο σχολείο με απόφαση δικαστηρίου 9 χρονος μαθητής που δεν τον άφηνε να πάει η μητέρα του

Η ίδια στην απολογία της, κλαίγοντας, ανέφερε ότι φοβόταν να το στείλει στο σχολείο “με τόσα κρούσματα” όπως είπε, και υποστήριξε ότι μεγαλώνει μόνη της τα παιδιά της.

Στην αναφορά του Εισαγγελέα της έδρας ότι “είναι δικαίωμα του κάθε παιδιού και υποχρέωση του κάθε γονέα να πηγαίνει στο σχολείο” και πως με το να μην το στέλνει του “στερούσε τη μόρφωση, τη χαρά του παιχνιδιού, την κοινωνικοποίηση” η 47χρονη είπε πως δεν άφησε το παιδί της και ότι εργαζόταν σκληρά, καθαρίζοντας σκάλες, προκειμένου να μπορεί να πληρώνει δασκάλα για να του κάνει ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι.

Γονείς καταγγέλουν στο Ιnfokids: "Αντί να μειωθούν οι 25 μαθητές ανά τάξη, πλέον φτάνουμε σε τάξεις των 27!"

Συνελήφθη λιμενικός που δεν έστελνε το παιδί του σχολείο

Στην σύλληψη ενός ακόμα γονέα προχώρησαν οι αρχές στο Ηράκλειο, μετά από σχετική εισαγγελική εντολή, καθώς  λόγω κορωνοϊού , δεν έστελνε το παιδί του στο σχολείο.  Πρόκειται για έναν 47χρονο άνδρα που υπηρετεί στο Λιμενικό, σύμφωνα με τις πληροφορίες, από περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, πατέρα μαθητή δημοτικού που δεν έχει εμφανιστεί στο σχολείο από τον Μάρτιο του 2020. Ο 47χρονος οδηγήθηκε ενώπιον στρατιωτικού εισαγγελέα, και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την δίκη του. 

Διαβάστε επίσης:

Το τέλος των παιδότοπων: Γιατί το κράτος γυρνά την πλάτη στην διασκέδαση των παιδιών;

Ο κύβος ερρίφθη – Θα γίνει τελικά το Καρναβάλι της Πάτρας;