Κρήτη: Στην εισαγγελία ανηλίκων γονείς και εκπαιδευτικοί για τα περιστατικά βίας σε σχολείο

Κρήτη

«Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους του σχολείου που εμφανίστηκε το πρόβλημα και κάθε σχολείου με αντίστοιχα προβλήματα». 

Συγκέντρωση έξω από την εισαγγελία ανηλίκων στα Χανιά, πραγματοποιούν γονείς και εκπαιδευτικοί του 7ου Γυμνασίου, ζητώντας λύση για τον 15χρονο, που – πάσχοντας από ασθένεια – φαίνεται να αναπτύσσει κατά τακτά διαστήματα επιθετική συμπεριφορά τόσο σε βάρος καθηγητών όσο και συμμαθητών του.

Το πρωί της Δευτέρας, ο μαθητής χτύπησε με γροθιές έναν άλλον μαθητή με αποτέλεσμα να του προξενήσει τραύματα στο πρόσωπο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογα περιστατικά βίας από τον ίδιο μαθητή είχαν συμβεί και στο παρελθόν. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, από τις αρχές Οκτωβρίου που παρατηρήθηκε αυτό το περιστατικό, επανειλημμένα και σε συνεργασία με την διεύθυνση και τον Σύλλογο καθηγητών ενημέρωναν ότι πρέπει άμεσα να επιληφθεί του θέματος, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Καταδικάζει το νέο περιστατικό ξυλοδαρμού η ΕΛΜΕ Χανίων, με ανακοίνωσή της:

Άλλο ένα περιστατικό ενδοσχολικής βίας παρουσιάστηκε σε σχολείο των Χανίων. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του συλλόγου διδασκόντων όλο το προηγούμενο διάστημα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και συγκεκριμένα ΔΔΕ, ΚΕΔΑΣΥ, Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής και Εισαγγελία ανηλίκων, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική ανταπόκριση προς την επίλυση του προβλήματος. Αντιθέτως, καθώς θεωρήθηκε ότι οι συνάδελφοι υπέρβαλαν στις εκτιμήσεις τους, το πρόβλημα υποβαθμίστηκε και δεν αντιμετωπίστηκε. Ως εκ τούτου, μετά από κλιμάκωση προέκυψε εκτός των άλλων και τραυματισμός μαθητή.

Εμείς ζώντας από κοντά τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, αντιμετωπίζουμε τέτοια γεγονότα με παιδαγωγική ευαισθησία και ευθύνη, προσπαθούμε να παρέμβουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πάντα με πυξίδα τις ψυχικές, γνωσιακές και κοινωνικές ανάγκες των παιδιών.

Και ενώ θα έπρεπε να είναι υπόλογη η Πολιτεία που με την υποστελέχωση των σχολείων και των αρμόδιων υπηρεσιών (ΚΕΔΑΣΥ) με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, ουσιαστικά αδιαφορεί για την ύπαρξη και την αντιμετώπιση αντιστοίχων περιστατικών, η Εισαγγελία Ανηλίκων «ανακαλύπτει» ενόχους στον σύλλογο των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Ως ΕΛΜΕ Χανίων δηλώνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί δε θα ανεχτούμε να γίνουμε ο σάκος του μποξ για ένα κράτος που προσπαθεί να μεταφέρει τις ευθύνες της δικής του ανεπάρκειας. Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους του σχολείου που εμφανίστηκε το πρόβλημα και κάθε σχολείου με αντίστοιχα προβλήματα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Ανηλίκων την Τρίτη 5/12/2023. Συγκέντρωση στον εξωτερικό χώρο του δικαστικού μεγάρου στις 12:00 μμ. Για τον λόγο αυτό η ΕΛΜΕ Χανίων κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11:00 με 14:00.

Πηγή: creta24.gr

Διαβάστε επίσης:

«Αύριο θα έπαιρνε το πτυχίο της»: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα της 28χρονης Ελπίδας που πέθανε στα Τέμπη

Ηράκλειο: Παραμένει διασωληνωμένη η 4χρονη που παραλίγο να πνιγεί με φιστίκι

Σκοτώθηκε για να σώσει την 5χρονη κόρη της από καρχαρία

Βικτώρια Καρύδα: «Τα παιδιά μου έμαθαν από το ίντερνετ πώς πέθανε ο μπαμπάς τους»