«Αύριο θα έπαιρνε το πτυχίο της»: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα της 28χρονης Ελπίδας που πέθανε στα Τέμπη

Τέμπη

«Θα στέκομαι σαν σκιάχτρο με ένα άψυχο χαρτί στα χέρια χωρίς παιδί να ευχηθώ». 

Το πτυχίο Αρχιτεκτονικής στην Ελπίδα Χούπα και στην Εριέττα Μόλχου, οι οποίες έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, παρέδωσε στις οικογένειές τους το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σε μία συμβολική πρωτοβουλία για να τιμήσει τη μνήμη τους. Στην τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, σε κλίμα ιδιαίτερης συγκινησιακής φόρτισης, το πτυχίο της 28χρονης Ελπίδας Χούπα, παρέλαβαν τα αδέλφια της Κωνσταντίνος και Σεραφείμ.

Ενώ τα αδέρφια της ήταν εκεί, οι γονείς της αποφάσισαν να μη δώσουν το παρών. Σε μια συγκινητική ανάρτηση ο πατέρας της Ελπίδας εξηγεί την απόφασή του.

Η ανάρτηση του πατέρα της Ελπίδας

«Μου τηλεφώνησαν απο την Γραμματεία της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΑΠΘ για να μου γνωστοποιήσουν ότι την προσεχή Δευτέρα στις 4/12/23 θα γίνει η τελετή απονομής πτυχίων και αν μπορεί να παραβρεθεί κάποιος να παραλάβει το πτυχίο της Ελπίδας. Αυτό που κυριάρχησε αμέσως στο μυαλό μου ήτανε ότι ενώ όλοι θα είναι μέσα στην τρελλή χαρά για τις επιδόσεις του παιδιού τους και θα του εύχονται καλή σταδιοδρομία στη ζωή τους, εγώ θα στέκομαι σαν σκιάχτρο με ένα άψυχο χαρτί στα χέρια χωρίς παιδί να ευχηθώ. Κάποιοι φρόντισαν γι αυτό. Δεν θα πάμε με την γυναίκα μου τελικά. Θα είναι πολύ οδυνηρό και για τους δυό μας. Θα πάνε τα αδέρφια της που λόγω του νεαρού της ηλικίας, έχουν διαφορετικές ανοχές». 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Παραμένει διασωληνωμένη η 4χρονη που παραλίγο να πνιγεί με φιστίκι

Σκοτώθηκε για να σώσει την 5χρονη κόρη της από καρχαρία

Βικτώρια Καρύδα: «Τα παιδιά μου έμαθαν από το ίντερνετ πώς πέθανε ο μπαμπάς τους»