Κρήτη: Στην εντατική νοσηλεύεται 2,5 ετών παιδί λόγω γρίπης

Το κύμα της γρίπης συνεχίζει ακάθεκτο και παρότι διανύουμε τα μέσα Φεβρουαρίου μέχρι στιγμής δεν δείχνει να υποχωρεί.

Σε δηλώσεις της στο ekriti.gr η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη «Αυτές τις μέρες, τέσσερα άτομα νοσηλεύονται στις ΜΕΘ με τον ιό της γρίπης. Ένα εξ αυτών μάλιστα είναι ένα παιδάκι μόλις 2.5 ετών που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ.»

Η κα Μπορμπουδάκη σημειώνει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και ότι το περιστατικό αντιμετωπίζε με τον καλύτερο τρόπο.

Πώς θα καταλάβεις ότι η γρίπη του παιδιού σου έχει γίνει επικίνδυνη

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα παιδιά που νοσούν από γρίπη θα αναρρώσουν μόνα τους, χωρίς να χρειαστούν νοσηλεία, με συμπτώματα που θυμίζουν ίωση. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι γονείς τα επικίνδυνα συμπτώματα ή τις επιπλοκές που μπορεί να έχει μια γρίπη, ώστε να λάβουν εγκαίρως τα μέτρα τους.

Ο παιδίατρος κ. Ηλίας Χαραμαράς εξηγεί τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς, αν διαπιστώσουν ότι το παιδί τους έχει γρίπη: «Η ηλικία του παιδιού παίζει καθοριστικό ρόλο στο πώς θα λειτουργήσουμε. Αν πρόκειται για μωρό κάτω του έτους ή προσχολικής ηλικίας, η κατάσταση υπαγορεύεται από το αν κοιμάται πολύ, αν έχει μειωμένη σίτιση, αν παύει να είναι κεφάτο και επικοινωνιακό. Σε μία γρίπη, τα συμπτώματα αυτά είναι αναμενόμενα, όμως αν κρατήσουν παραπάνω από μία εβδομάδα και κυρίως αν το μωρό έχει μειωμένη λήψης υγρών, τότε αυτό χρειάζεται νοσοκομειακή νοσηλεία».

Διαβάστε αναλυτικά τις συμβουλές του παιδιάτρου για το πώς θα διαπιστώσετε ότι η γρίπη του παιδιού έχει χειροτέρεψει πατώντας εδώ