Κύριε Πιερρακάκη, πότε και πώς θα ανοίξουν τα σχολεία στη Θεσσαλία; Η τηλεκπαίδευση δεν είναι λύση

Κύριε Πιερρακάκη, πότε και πώς θα ανοίξουν τα σχολεία στη Θεσσαλία; Η τηλεκπαίδευση δεν είναι λύση

Τα συνεχιζόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλία θέτει η Μερόπη Τζούφη με επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει πως «σημαντικός αριθμός σχολείων παραμένουν κλειστά στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία, παρά το γεγονός ότι διανύουμε την τρίτη εβδομάδα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς».

Υπενθυμίζει πως σε πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, η υφυπουργός Ζέττα Μακρή δεσμεύτηκε πως η κυβέρνηση θα επισπεύσει τον έλεγχο των κτηρίων και διαβεβαίωσε πως δε θα γίνει χρήση τηλεκπαίδευσης. Ωστόσο, όπως τονίζει η βουλευτής Ιωαννίνων,

«το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την έναρξη τηλεμαθημάτων στην αρχή της εβδομάδας, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι δεν έχουν καν μοιραστεί βιβλία, οι μαθητές και οι μαθήτριες δεν έχουν χωριστεί σε τμήματα, ο εξοπλισμός για την παρακολούθηση των μαθητών είναι συχνά κατεστραμμένος, οι εκπαιδευτικοί αδυνατούν να προσεγγίσουν τα σχολεία, ενώ σοβαρά προβλήματα υπάρχουν με τα δίκτυα και τη σύνδεση στο internet λόγω της πλημμύρας».

Στο πλαίσιο αυτό, η Μερόπη Τζούφη καλεί τον υπουργό Παιδείας να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για τον ακριβή αριθμό σχολείων που παραμένουν κλειστά, όπως και για τον αριθμό των μαθητών που φοιτούν σε αυτά. Επίσης ζητά σαφές χρονοδιάγραμμα για την έναρξη λειτουργίας όλων των σχολείων στη Θεσσαλία.

Παράλληλα, ζητά από τον Κυριάκο Πιερρακάκη να ενημερώσει τη Βουλή αν υπάρχει κατάλληλη προετοιμασία από πλευράς του υπουργείου για τη διεξαγωγή τηλεκπαίδευσης, καθώς και αν εξετάζονται μέτρα (πχ: μετεγκατάσταση μαθητών, φοίτηση σε γειτονικά σχολεία, εργασίες αποκατάστασης) ώστε να μην παγιωθεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία, με ό,τι αυτή συνεπάγεται.

 

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα βγάλω νέα ταυτότητα στο παιδί μου; Όσα πρέπει να γνωρίζουν ΟΛΟΙ οι γονείς

Σχ.χρ.2023-24: Σε αυτά τα Δημοτικά οι μαθητές θα τρώνε Σχολικά Γεύματα – Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα σχολεία

Άνοιξε εκ νέου το σύστημα για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2022-2023

Ροή Ειδήσεων