Λάρισα: 19 μηνών παιδί νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση – Δείτε τι του συνέβη

Ένα αγοράκι 19 μηνών εισέπνευσε απορρυπαντικό πλυντηρίου σε σκόνη με αποτέλεσμα να παρουσιάσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Γόννων Λάρισας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Paidis.com λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του βρέφους ζητήθηκε η μεταφορά του στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ.

Στο νοσοκομείο οι γιατροί δίνουν μάχη για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Πρώτες βοήθειες σε περιπτώσεις δηλητηρίασης

Η μυρωδιά πού αναδύεται από τα απορρυπαντικά εμπεριέχει χημικά σωματίδια. Έτσι, οι πνεύμονες ερεθίζονται, συγκεκριμένα στις βλεννώδεις μεμβράνες που βρίσκονται εσωτερικά των αεραγωγών και συνδέονται με την αναπνοή.

Σε κάθε περίπτωση δηλητηρίασης είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και χωρίς πανικό να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με ταχύτητα ως εξής:

Διευκρινίζουμε το είδος του φαρμάκου και την ποσότητα, στοιχεία τα οποία θα αποτελέσουν και οδηγό θεραπείας.

Καλούμε το Κέντρο Δηλητηριάσεων 210-7793777 ή μεταφέρουμε το παιδί στο νοσοκομείο.

Εάν το παιδί μετά την επιβεβαίωση λήψης κάποιας ουσίας από το περιβάλλον, παρουσιάζει υπνηλία, παραπατάει, τραυλίζει, έχει δύσπνοια ή κάνει σπασμούς (σημάδια ότι έχει αρχίσει να δρα η τοξική ουσία) τότε το μεταφέρουμε με ασφάλεια (με ασθενοφόρο), τάχιστα στο νοσοκομείο.

Οι σωστές πληροφορίες αφορούν το χρόνο λήψης, την ποσότητα και την ουσία, γι’αυτό καλό είναι να προσκομίζετε το κουτί ή το μπουκάλι μέσα στο οποίο περιέχεται το ιδιοσκεύασμα. Όλες οι πληροφορίες και οι πλέον ασήμαντες , κατά την άποψή σας, θα δοθούν στο Κέντρο Δηλητηριάσεων και στους θεράποντες ιατρούς.