Αρχική Infokids Υγεία Λάρισα: 19 μηνών παιδί νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση - Δείτε τι του συνέβη

Λάρισα: 19 μηνών παιδί νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση - Δείτε τι του συνέβη

Ένα αγοράκι 19 μηνών εισέπνευσε απορρυπαντικό πλυντηρίου σε σκόνη με αποτέλεσμα να παρουσιάσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Γόννων Λάρισας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Paidis.com λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του βρέφους ζητήθηκε η μεταφορά του στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ.

Στο νοσοκομείο οι γιατροί δίνουν μάχη για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Πρώτες βοήθειες σε περιπτώσεις δηλητηρίασης

Η μυρωδιά πού αναδύεται από τα απορρυπαντικά εμπεριέχει χημικά σωματίδια. Έτσι, οι πνεύμονες ερεθίζονται, συγκεκριμένα στις βλεννώδεις μεμβράνες που βρίσκονται εσωτερικά των αεραγωγών και συνδέονται με την αναπνοή.

Σε κάθε περίπτωση δηλητηρίασης είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και χωρίς πανικό να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με ταχύτητα ως εξής:

Διευκρινίζουμε το είδος του φαρμάκου και την ποσότητα, στοιχεία τα οποία θα αποτελέσουν και οδηγό θεραπείας.

Καλούμε το Κέντρο Δηλητηριάσεων 210-7793777 ή μεταφέρουμε το παιδί στο νοσοκομείο.

Εάν το παιδί μετά την επιβεβαίωση λήψης κάποιας ουσίας από το περιβάλλον, παρουσιάζει υπνηλία, παραπατάει, τραυλίζει, έχει δύσπνοια ή κάνει σπασμούς (σημάδια ότι έχει αρχίσει να δρα η τοξική ουσία) τότε το μεταφέρουμε με ασφάλεια (με ασθενοφόρο), τάχιστα στο νοσοκομείο.

Οι σωστές πληροφορίες αφορούν το χρόνο λήψης, την ποσότητα και την ουσία, γι’αυτό καλό είναι να προσκομίζετε το κουτί ή το μπουκάλι μέσα στο οποίο περιέχεται το ιδιοσκεύασμα. Όλες οι πληροφορίες και οι πλέον ασήμαντες , κατά την άποψή σας, θα δοθούν στο Κέντρο Δηλητηριάσεων και στους θεράποντες ιατρούς.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.