Λάρισα: Μυστήριο με το αγοράκι που περιφερόταν ολομόναχο – Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος

Σε αδιέξοδο βρίσκονται μέχρι στιγμής οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των γονέων του αγοριού ηλικίας 1,5 έτους που βρέθηκε χθες το μεσημέρι να περιφέρεται κοντά στην εκκλησία του Αγίου Αχιλλίου, στο χώρο του Φρουρίου στη Λάρισα.

Υπενθυμίζεται ότι το αγοράκι βρήκαν περαστικοί που αρχικά αναζήτησαν τους γονείς του και στη συνέχεια ενημέρωσαν την Αστυνομία, ενώ έπειτα από εισαγγελική απόφαση το παιδί πλέον φιλοξενείται σε κοινωνική δομή της πόλης. Ο μικρός είναι ευδιάθετος και συνεργάσιμος, αν και λόγω της ηλικίας του δεν μπορεί να δώσει κάποια πληροφορία που θα οδηγήσει στον εντοπισμό των γονέων του.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, μίλησε στο onlarissa.gr και εξήγησε ότι «το παιδί βρίσκεται σε ένα ασφαλές περιβάλλον υπό την επίβλεψη της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Λαρισαίων. Είναι καλά, είναι απόλυτα κοινωνικό, συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες, με τους ανθρώπους που το φροντίζουν» και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσει εξέταση του παιδιού από γιατρούς, ενώ η κοινωνική λειτουργός έχει αναλάβει από εδώ και πέρα τα επόμενα βήματα σε συνεργασία με τον Εισαγγελέα και την Αστυνομία.

Ωστόσο, εκείνο που δυσκολεύει τους αστυνομικούς είναι το γεγονός ότι ο μικρός ήταν περιποιημένος εμφανισιακά, λεπτομέρεια που διευρύνει τα σενάρια για το αν εγκαταλείφθηκε από κάποιον εσκεμμένα και γιατί.