Λινού: Δεν λύνεται το πρόβλημα αν «κοπούν» οι σχολικές εκδρομές – Τι είπε για τον αριθμό μαθητών στις τάξεις

Στο γεγονός ότι ο κόσμος ακόμη δεν έχει πειστεί για τη σοβαρότητα του κορωνοϊού, αλλά και για την πορεία της χρήσης μάσκας αναφέρθηκε η καθηγήτρια επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κυρία Λινού επέρριψε μερίδιο ευθύνης στην ιατρική κοινότητα, τονίζοντας: «κυρίως φταίμε εμείς που δεν έχουμε καταφέρει να πείσουμε τον κόσμο σωστά, φταίει η παραπληροφόρηση νομίζουν ότι η ιστορία δεν είναι αληθινή».

«Δεν υπάρχει αυτό που πολύ θα επιθυμούσα να υπάρχει, μια σύμπνοια μεταξύ των ανθρώπων και μια κοινή προσπάθεια, είμαστε όλοι σε έναν κοινό αγώνα για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο και για τα ίδια τα παιδιά και για όλους», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στα σχολεία, υπογράμμισε ότι «με τη διακοπή των περιπάτων και των εκδρομών δεν θα λυθεί όλο το πρόβλημα αλλά θα μειωθούν τα κρούσματα. Αν υπήρχε η δυνατότητα θα έπρεπε να μειωθεί ο αριθμός των παιδιών σε κάθε τάξη, επομένως η χρήση μάσκας είναι η καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή».

«Το γεγονός ότι έχουμε λιγότερα από 200 κρούσματα είναι ευχάριστο. Ακόμα και ένα κρούσμα να έχουμε πρέπει να κάνουμε κάθε προσπάθεια για να ελαχιστοποιηθεί και αυτό», σημείωσε η κυρία Λινού.

Παράλληλα, εκδήλωσε την ανησυχία της σχετικά με το αντιεμβολιαστικό κίνημα: «Αν καταφέρουμε να μειώσουμε αυτό το 44% και καταφέρουμε να το πάμε στο 30% τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα απλώς θα υπάρχει μια αδικία εκ μέρους των ανθρώπων που δεν θα εμβολιαστούν γιατί μη εμβολιασμένοι οι ίδιοι δεν βάζουν σε κίνδυνο μόνο τον εαυτό τους αλλά βάζουν σε κίνδυνο και τους υπόλοιπους ανθρώπους. Είναι θέμα ηθικό δεν είναι μόνο θέμα άποψης».