Μάφιν με κολοκύθα και τζίντζερ… ένα κεκάκι όλο υγεία

Σήμερα θα φτιάξουμε κεκάκια με μεγάλη διατροφική αξία, όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο. Και για να ξέρετε λοιπόν, η ψίχα της κολοκύθας περιέχει καροτένιο, μια ουσία που καταπολεμά τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες, ενώ το τζίντζερ έχει την ιδιότητα να περιορίζει τις φλεγμονές. Μπαίνουμε λοιπόν στην κουζίνα για να ετοιμάσουμε μικρά διασκεδαστικά κέικ και συγχρόνως προσφέρουμε στην οικογένειά μας ένα γλυκό με υψηλή διατροφική αξία. Τι λέτε, ξεκινάμε;

Υλικά
11/2 φλιτζ. αλεύρι ολικής άλεσης
1/2 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. τζίντζερ
1/2 κουτ. γλ. αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
1 φλιτζ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
1 αυγό
1/2 φλιτζ. κολοκύθα
1/4 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
μερικές φέτες από φλούδες πορτοκαλιού, καραμελωμένες για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Πάρτε 12 φορμάκια για μάφιν και καλύψτε τα με χαρτί ψησίματος, ενώ προθερμαίνετε συγχρόνως το φούρνο στους 200 C. Ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το τζίντζερ, την κανέλα, το αλάτι.

Χτυπάτε το αυγό σε ένα μπολ μέχρι να αφρίσει. Στο ίδιο μπολ προσθέτετε το γάλα, το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κολοκύθα και τα χτυπάτε όλα μαζί. Στη συνέχεια, τα ρίχνετε στο μείγμα με το αλεύρι και τα ανακατεύετε όλα μαζί.

Γεμίστε τα φορμάκια με τη ζύμη κατά τα τρία τέταρτα. Βάλτε τα στο φούρνο και ψήστε για περίπου 15 λεπτά. Ένα κόλπο για να καταλάβετε ότι είναι έτοιμα, είναι να τα αγγίξετε με το δάχτυλο στο επάνω μέρος και όταν το πάρετε να δείτε τη ζύμη σας να επανέρχεται.

Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν, ενώ στο μεταξύ γαρνίρετε με την καραμελωμένη φλούδα πορτοκαλιού (προαιρετικά)