Μαρτυρία σοκ: “Ο 4χρονος γιος μου έπεσε θύμα κακοποίησης- Η νταντά ήξερε τα πάντα αλλά…..”

Μια συγκλονιστική μαρτυρία σεξουαλικής κακοποίησης ενός 4χρονου παιδιού είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά το πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε με τους ανθρώπους που βάζουμε στο σπίτι μας και στους οποίους εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας.

Η κακοποίηση από τον γιο της νταντά με την…ανοχή της

Σύμφωνα με την μαρτυρία που γνωστοποιήθηκε μέσα από την πλατφόρμα #ΜeNowMeToo που οραματίστηκε και έφτιαξε η Σοφία Μπεκατώρου και σήμερα παρουσιάστηκε στο Ζάππειο, ένα 4χρονο αγόρι έπεσε επανειλημμένα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον φαντάρο γιο της νταντάς του που όχι μόνο ήξερε τι συνέβαινε αλλά έκανε και τα στραβά μάτια.

Μια μαρτυρία “μαχαιριά” στην καρδιά

Όπως περιέγραψε ο πατέρας του αγοριού, το παιδί πρόσεχε μία 52χρονη νταντά όταν ο ίδιος και η γυναίκα του έλειπαν από το σπίτι. Ωστόσο μετά από λίγο καιρό, παρατήρησαν αλλαγές στην συμπεριφορά του γιου τους και αμέσως κινητοποιήθηκαν βάζοντας στο σπίτι κάμερες.

Εκεί διαπίστωσαν δυστυχώς ότι το 4χρονο αγόρι κακοποιούσε ο φαντάρος γιος της 52χρονης γυναίκας που το πρόσεχε. Αυτό που αντίκρισαν δεν περιγράφεται με λέξεις, κατέθεσε στην πλατφόρμα ο πατέρας του.

Τέλος η ανοχή σε περιστατικά κακοποίησης

H Σοφία Μπεκατώρου έχοντας ανοίξει την υπόθεση #Μetoo στη χώρα μας, ορθώνοντας ανάστημα στις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης με αφορμή τη δική της ιστορία, έφτιαξε  την πλατφόρμα #ΜeNowMeToo για να δώσει στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης το βήμα να μοιραστούν με απόλυτη εχεμύθεια και σεβασμό στην προσωπικότητά τους κάθε περισταστικό βιασμού ή σεξουαλικής παρενόχλησης με το οποίο ήρθαν αντιμέτωπα.

Όπως χαρακτηριστικά έχει αναφέρει η Σοφία Μπεκατώρου για το εγχείρημα αυτής της πλατφόρμας «το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για κάθε επιζών άτομο που επιλέγει να μιλήσει, είναι να σταθούμε δίπλα του, άρα και απέναντι σε κάθε σεξιστή ή βιαστή που θα επιχειρήσει να επιρρίψει σε εκείνο την ευθύνη, να το διαψεύσει, να το αμφισβητήσει ή να το καταδιώξει».

Πώς λειτουργεί το #ΜeNowMeToo

Η ίδια εξήγησε στη συνέχεια πως ένα εγχείρημα για να επιτύχει χρειάζεται μαζική συμμετοχή, έτσι λοιπόν και η συγκεκριμένη κίνηση χρειάζεται:

  • Να περιγράψουμε τα τραυματικά βιώματά μας
  • Να ονομάσουμε όσους επέλεξαν ή επιλέγουν να μας κακοποιούν, να μας παρενοχλούν και να μας φέρονται
    σεξιστικά αλλά και τα πλαίσια που επιλέγουν να το ανέχονται, να το παραβλέπουν ή και να το
    ενθαρρύνουν, σιωπώντας, αδιαφορώντας, ακόμα και συγκαλύπτοντας…
  • Να επιλέξουμε να στηρίξουμε έμπρακτα όσες είναι ήδη έτοιμες να καταγγείλουν, αλλά και εκείνες που
    ακόμα προσπαθούν να απαλλαχθούν από την ντροπή, την ενοχή και το φόβο που εμείς, η κοινωνία, έχουμε φροντίσει να καλλιεργήσουμε σε εκείνες και όχι στους δράστες…

Διαβάστε επίσης:

Μιχαηλίδου: «Να περιορίσουμε και, γιατί όχι, να μηδενίσουμε τον αριθμό των παιδιών που ζουν σε ιδρύματα»

Ο συγκινητικός τρόπος που οι συμμαθητές τίμησαν τη μνήμη της 17χρονης Ελένης που “‘εσβησε” στην άσφαλτο

«Καλή αντάμωση με την Ελένη μας»: Το μήνυμα της οικογένειας Τοπαλούδη στον αδικοχαμένο Άλκη