Μαθήματα ενσυναίσθησης από τον δάσκαλο Βασίλη Γιαννιώση στην Αγία Παρασκευή

Το 1ο δημοτικό σχολείο της Αγίας Παρασκευής,  έχει την τύχη να έχει δάσκαλο τον Βασίλη Γιαννιώση.  Διδάσκει στην τετάρτη δημοτικού και σκέφτηκε να ξεκινήσει μαζί με τους γονείς των μαθητών του κάτι πολύ όμορφο.

Στην εκπομπή Δύο στις 10 ο δάσκαλος «η δράση ξεκίνησε στις 17 Νοεμβρίου όπου μιλούσαμε με τα παιδιά για τους τόπους εξορίας. Ενώ μιλούσαμε για τη Γυάρο τους έδωσα να ακούσουν ένα podcast και να συμπληρώσουν ένα σχετικό φυλλάδιο. Στο podcast ο Λάμπρος Βαζαίος που ήταν γιατρός στον συγκεκριμένο χώρο είπε μια φράση ‘τιμή είναι να σε εμπιστεύονται οι άλλοι, ειδικά εκείνοι που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση»

Με αφορμή αυτή τη φράση ξεκίνησε ένα νέο μάθημα για το τι είναι τιμή, τι σημαίνει εμπιστεύομαι αλλά και ποιοι άνθρωποι θεωρούνται ότι είναι σε μειονεκτική θέση. Οι περισσότεροι μαθητές είπαν ότι οι άνθρωποι με αναπηρία είναι σε μειονεκτική θέση. Από εκεί ξεκίνησε ένας νέος κύκλος συζητήσεων για τους λόγους που αυτοί οι άνθρωποι θεωρούνται ότι βρίσκονται σε μειονεκτική θέση.

Όλα τα παιδιά απάντησαν «επειδή δυσκολεύονται να μετακινηθούν στην πόλη».
Ο δάσκαλος εξήγησε ότι έτσι ξεκίνησε η πρωτοβουλία να αφήνουν μηνύματα ενσυναίσθησης στα αυτοκίνητα έξω από το σχολείο τους που είναι παρκαρισμένα σε ράμπες ή σε σημεία που εμποδίζεται η μετακίνηση των ανθρώπων.

Διαβάστε επίσης:

Κοτόσουπα, η σούπα – «φάρμακο» για το κρυολόγημα: Δείτε μια viral συνταγή

Panic button: Η κυβέρνηση μελετάει σχέδιο για την προστασία των ανήλικων

Νέες οικογένειες 2024: Τα 7 νέα μέτρα στήριξης στους γονείς