Με αρνητικό rapid test ο εμβολιασμός παιδιών που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα

Με αρνητικό rapid test ο εμβολιασμός παιδιών που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα

Αυξάνονται τα κρούσματα στα παιδιά καθώς η μετάλλαξη Όμικρον είναι ιδιαιτέρως μεταδοτική και οδηγεί πολλά εξ αυτών σε νοσηλεία.

Παράλληλα, καταγράφεται αυξημένο ενδιαφέρον για εμβολιασμό των παιδιών 5 έως 11 ετών και όπως διαπιστώνει κανείς μπαίνοντας στην πλατφόρμα για να κλείσει ραντεβού οι διαθέσιμες ημερομηνίες εξαντλούνται με ταχείς ρυθμούς.

Ένα από τα ερωτήματα που απασχολούν πολλούς γονείς ενόψει του εμβολιασμού των παιδιών είναι πώς πρέπει να κινηθούν αν ενώ το παιδί ετοιμάζεται να εμβολιαστεί,  υπάρξει κρούσμα στην τάξη του ή σε κοντινή του επαφή.

‘Οπως ανέφεραν στην ΕΡΤ Λάρισας, ο ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής, λοιμωξιολόγος και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Γιώργος Συρογιαννόπουλος, αλλά και ο Πρ. του ΙΣΛ και παιδίατρος Ντίνος Γιαννακόπουλος, τα παιδιά 5-11 ετών προχωρούν κανονικά στον εμβολιασμό τους με αρνητικό rapid test της ίδιας μέρας και εφόσον δεν έχουν συμπτώματα.

Ακόμη και αν τα παιδιά κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και βγουν θετικά στην πορεία, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, λένε οι ειδικοί.

Αν ένα παιδί βγει θετικό σε rapid test προ του εμβολιασμού, τότε περιμένει ένα τρίμηνο για να προχωρήσει σε εμβολιασμό.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος στην Ηλεία: “Έφυγε” από κορωνοϊό μητέρα 8 παιδιών – Είχε μόλις γεννήσει

“Ας χαρούμε το χιόνι”: H ανάρτηση αυτού του Δημοτικού ενθουσίασε τους μαθητές

“Να φτιάξετε χιονάνθρωπους”: Αυτή η δασκάλα ανέθεσε μια αλλιώτικη εργασία στους μαθητές της

Πολύτιμες συμβουλές για να αποφύγουμε τη πτώση όταν περπατάμε στο χιόνι ή στο παγωμένο δρόμο