“Να φτιάξετε χιονάνθρωπους”: Αυτή η δασκάλα ανέθεσε μια αλλιώτικη εργασία στους μαθητές της

"Ας χαρούμε το χιόνι": H ανάρτηση αυτού του Δημοτικού ενθουσίασε τους μαθητές

Το χιόνι που πέφτει από το πρωί στην Αττική αλλά και σε πολλές περιοχές της χώρας έχει ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους καθώς το πάλλευκο σκηνικό δεν είναι μια συνηθισμένη εικόνα για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου.

Μπορεί η οδηγία του Υπουργείου Παιδείας περί τηλεκπαίδευσης να υλοποιείται κανονικά σε πολλά σχολεία και οι μαθητές να παρακολουθούν το εξ αποστάσεως μάθημά τους, εντούτοις υπάρχουν αρκετοί εκπαιδευτικοί που έστειλαν μήνυμα στους μαθητές να αφήσουν για λίγο στην άκρη τα μαθήματα, να βγουν στο χιόνι, να απολαύσουν χιονοπόλεμο και να φτιάξουν χιονάνθρωπους.

“Φτιάξτε τους καλύτερους χιονάνθρωπους”: Η πρωτότυπη εργασία που έδωσε αυτή η δασκάλα στους μαθητές της

Η δασκάλα Virginia Hera-Fragou με ανάρτησή της στο Facebook ανακοίνωσε ότι συνδέθηκε στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, αντιμετώπισε προβλήματα σύνδεσης και ζήτησε από τους μαθητές της…να βγουν στο χιόνι και να φτιάξουν τέλειους χιονάνθρωπους με την άδειά της καθώς αυτή είναι η σχολική εργασία της ημέρας. Μάλιστα σημειώνει χαρακτηριστικά πως “Κανείς δεν έμεινε αγράμματος παίζοντας 2 μέρες με το χιόνι!

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της ” Σηκώθηκα στις 6 το πρωί, όπως πάντα.
Ετοιμάστηκα, όπως πάντα. Πήγα στο σχολείο μου, στην ώρα μου, όπως πάντα.
Μπήκα στην αίθουσα. Άνοιξα τον υπολογιστή. Ξεκινάω τη διαδικασία σύνδεσης στο Webex.

Βγαίνει το μήνυμα: ” Η πρόσβασή σας στο διαδίκτυο είναι αποκλεισμένη ” !
Προσπαθώ να επιλύσω το πρόβλημα, αν και δεν είμαι τεχνικός. Δεν τα καταφέρνω! Έξω χιονίζει ασταμάτητα, και μέσα σε 5′ αρχίζει να το στρώνει! Άρον-άρον τα μαζεύουμε και φεύγουμε όλοι οι συνάδελφοι. Έχουμε κι εμείς παιδιά, και πρέπει να είμαστε γεροί, για να είμαστε δίπλα τους.

Η αξιολόγηση της Κεραμέως ξεκίνησε! Μέσα σε 5′ πήρε το μήνυμα. Εύχομαι στα παιδάκια της τάξης μου,να παίξουν με την ψυχή τους, να ευχαριστηθούν αυτό που βλέπουν 1 φορά τον χρόνο! Η μόνη εργασία που τους βάζω, είναι να φτιάξουν τους πιο ωραίους χιονανθρωπους! Κανείς δεν έμεινε αγράμματος παίζοντας 2 μέρες με το χιόνι!

Στο ίδιο μήκος και η ανάρτηση της δασκάλας Ματίνας Σγουροπούλου που όπως γράφει “Κανένα παιδάκι δεν θα θυμάται μετά από χρόνια τι έμαθε σήμερα στο webex….αλλά μια ζωή θα θυμάται ότι έπαιξε με το χιόνι, έφτιαξε χιονάνθρωπο και γέλασε με την ψυχή του!”

Διαβάστε επίσης:

Καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά όταν το ένα σου παιδί κάνει τηλεκπαίδευση και το άλλο παίζει video games

Θρήνος στην Ηλεία: “Έφυγε” από κορωνοϊό μητέρα 8 παιδιών – Είχε μόλις γεννήσει

“Ας χαρούμε το χιόνι”: H ανάρτηση αυτού του Δημοτικού ενθουσίασε τους μαθητές