Καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά όταν το ένα σου παιδί κάνει τηλεκπαίδευση και το άλλο παίζει video games

Καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά όταν το ένα σου παιδί κάνει τηλεκπαίδευση και το άλλο παίζει video games

Περίεργη μέρα σήμερα. Κάθομαι στον υπολογιστή του σπιτιού και προσπαθώ να δουλέψω, ενώ έξω ρίχνει χιόνι, μέσα κάνει κρύο, ακούω τη δασκάλα της μιας μου κόρης να τους κάνει μάθημα από το τάμπλετ και ηλεκτρονικούς ήχους από την άλλη, καθώς η μεγάλη μου κόρη παίζει video games. Η μικρή κάνει τηλεκπαίδευση, ενώ η μεγάλη όχι.

Ευτυχώς εν μέρει, γιατί άλλη συσκευή δεν υπάρχει στο σπίτι -πώς θα δούλευα αν έκανε κι εκείνη;

Τα σκέφτομαι όλα αυτά κάπως ενοχλημένη, συνειδητοποιώντας, ότι κάτι δεν πάει καλά, όμως προσπαθώ να καταλάβω τι.

Η μικρή μου κόρη πηγαίνει σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο. Δεν αναρωτηθήκαμε καν αν θα έκανε ή όχι τηλεκπαίδευση αυτές τις δύο ημέρες. Απλά μας ήρθε ένα email χθες το βραδάκι με όλες τις λεπτομέρειες περί σύνδεσης. Ένα αντίστοιχο email ήρθε και από το φροντιστήριο των Αγγλικών. Η μεγάλη μου κόρη πηγαίνει σε δημόσιο σχολείο. Η ενημέρωση που μας ήρθε από το σχολείο πολύ αργά χθες τη νύχτα έλεγε, ότι από όόόλους τους δασκάλους του σχολείου μας τηλεκπαίδευση θα κάνει μόνο μία. Η μεγαλύτερη σε ηλικία από όλους.

Ποιον να αδικήσεις και ποιον να δικαιώσεις;

Κατανοώ τον θυμό και την απαξίωση που νιώθουν οι εκπαιδευτικοί -υποτιμημένοι χρόνια τώρα από το υπ. Παιδείας. Διαβάζω, όμως, από την άλλη σε ανακοίνωση Συλλόγου Διδασκόντων:

“Επίσης δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι, ο χώρος του σχολείου παραμένει ο χώρος εργασίας μας και μέσα σε αυτόν παρέχουμε το έργο μας. Οι εκπαιδευτικοί εφόσον δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στον χώρο εργασίας μας, δεν μπορούμε να παρέχουμε εργασία και άρα ούτε τηλεκπαίδευση. Στην ιδιωτικότητα του σπιτιού μας δεν μπορούμε να διαθέσουμε ούτε τον χώρο αλλά και ούτε τα μέσα για συμμετοχή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.”

Και αναρωτιέμαι: “Εγώ γιατί δουλεύω από το σπίτι σήμερα ρε γ***;” Εγώ γιατί φρόντισα να έχω τον απαραίτητο εξοπλισμό για εμένα και τα παιδιά μου, προκειμένου αν χρειαστεί να κάνουν τηλεκπαίδευση; Ξέρω -κακώς το κάνω, θα πουν πολλοί εκπαιδευτικοί, και δεν είμαι υποχρεωμένη κ.λ.π. Σκέφτομαι, ότι μπορεί και να έχουν δίκιο… Δεν θα ήταν κι άσχημα να είμαι αραχτή αυτή την ώρα στον καναπέ, να πίνω καφέ και να διαβάζω το βιβλίο μου. Μόνο που, εγώ δεν μπορώ να το κάνω αυτό, γιατί τότε το Infokids δεν θα παρείχε ενημέρωση σήμερα (το φαντάζεστε; φαντάζεστε να έλεγα στον εργοδότη μου σήμερα, ότι αρνούμαι να δουλέψω;)… και το παιδί μου που ΔΕΝ έχει τηλεκπαίδευση, επειδή “στην ιδιωτικότητα του σπιτιού τους δεν μπορούν να δουλέψουν για το παιδί μου”, αυτή την ώρα παίζει video games… Α! Και πριν με προλάβετε. Όχι, δεν μπορεί να βγει να παίξει στο χιόνι, γιατί ο μπαμπάς της και εγώ δουλεύουμε.

Οπότε ναι, καταλαβαίνω, την οργή και τον θυμό τους, αλλά όλους τους υπόλοιπους γονείς που δουλεύουν ΚΑΘΕ μέρα, ποιος τους καταλαβαίνει τελικά;

Διαβάστε ακόμα:

“Κορίτσι μου, σε λένε π*** και εσύ τους κάνεις likes!”

“Τιμωρία” για τους εργαζόμενους γονείς η νέα τροπολογία για την άδεια ειδικού σκοπού

Ποιο ακριβώς είναι το κακό που κάνεις στο παιδί σου, όταν λες ψέματα για το σελφ τεστ