Για ποιους λόγους οι εκπαιδευτικοί δεν θέλουν να κάνουν τηλεκπαίδευση

Για ποιους λόγους οι εκπαιδευτικοί δεν θέλουν να κάνουν τηλεκπαίδευση

Αξίζει να διαβάσουμε το ποστ ενός εκπαιδευτικού ο οποίος με γλαφυρό τρόπο περιγράφει εικόνες από τα δικά του παιδικά χρόνια, αλλά και με γλώσσα σκληρή μιλά για όλα όσα χρειάζονται οι σύγχρονοι εκπαιδευτικοί για να μπορέσουν να εξασκήσουν το λειτούργημά τους σωστά και απρόσκοπτα.

Η ανάρτηση

“Κατάγομαι από ορεινό χωριό της Μακεδονίας και σε όλα τα σχολικά μου χρόνια, κάθε χειμώνα, περνούσα πολλές μέρες στο σπίτι μου μιας και οι δρόμοι και οι αυλές των σχολείων σκεπάζονταν από 2 μέτρα χιόνι.

Φυσικά στο άκουσμα της είδησης η χαρά μας δεν περιγραφόταν αφού ξέραμε ότι το επόμενο πρωί θα παίρναμε τα τσουβάλια μας (έλκηθρο της εποχής) και θα λιώναμε στην τσουλήθρα στο ύψωμα πάνω από το σπίτι.

Και, παραδόξως, καμιά φορά δε μείναμε στην ίδια τάξη, καμιά χρονιά δε χάθηκε. Αντίθετα, με τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση, χάθηκαν πολλές ώρες μαθήματος και, το κυριότερο, αποκλείστηκαν πολλοί μαθητές από την εκπαιδευτική διαδικασία (χωρίς να αναφερθούμε στο σκάνδαλο με τη Cisco, που έγινε γαργάρα από τα κανάλια).

Τώρα για να δείξουν την αριστεία τους και την εργατικότητά τους, κάνουν συσκέψεις επί συσκέψεων για να αποφασίσουν αν θα γίνει τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα κλείσουν για 1-2 μέρες.

Εκτός από άχρηστοι κατάφεραν να γίνουν και αστείοι. Λοιπόν, γλυκούληδες, για να το ξεκαθαρίσουμε:

Α) Τηλεκπαίδευση θα κάνουμε ΑΝ έχουμε πρόσβαση στα σχολεία μας.

Β) Τηλεκπαίδευση θα κάνουμε από το σχολείο μας ΑΝ δεήσετε κάποτε να αναβαθμίσετε τον τεχνολογικό εξοπλισμό τους και αποκτήσουν γρήγορο ίντερνετ.

Γ) Τηλεκπαίδευση από το σπίτι μας ΔΕΝ ξανακάνουμε γιατί έχετε έναν ιδιαίτερο τρόπο να δείχνετε την εκτίμησή σας στους ανθρώπους που έβαλαν πλάτη για να στηρίξουν τη δημόσια εκπαίδευση εδώ και 3 χρόνια σέρνοντάς τους στα δικαστήρια.

Δ) Τηλεκπαίδευση από το σπίτι μας ΔΕΝ ξανακάνουμε επειδή δεν είμαστε υποχρεωμένοι να διαθέτουμε ή να χρησιμοποιούμε τον προσωπικό μας εξοπλισμό, να έχουμε σύνδεση ίντερνετ που να πετάει και να ξοδεύουμε το ακριβό ρεύμα μας.

Ε) Τηλεκπαίδευση από το σπίτι μας ΔΕΝ ξανακάνουμε γιατί με τα 200€ που μας πετάτε, δεν αγοράζουμε ούτε μικρόφωνο.
Μέχρι να τα διευθετήσετε όλα, βγείτε λίγο στο χιόνι, θα σας κάνει καλό…”

Πηγή: Πρώτα ο δάσκαλος

Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας: Τι θα γίνει τελικά με την τηλεκπαίδευση των κλειστών σχολείων λόγω κακοκαιρίας

Έκτακτο: Η Ν. Κεραμέως μόλις ανακοίνωσε τηλεκπαίδευση στα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν λόγω χιονιά

«Ό, τι γίνεται θα μείνει μεταξύ μας»: Σοκάρει η κατάθεση της ανήλικης για τον ιερέα