Με αυτήν την εφαρμογή μπορείς να βοηθήσεις κι εσύ άτομα με προβλήματα όρασης

Πρόκειται για μια εφαρμογή -αλλά και μια κοινότητα- μέσω της οποίας εθελοντές βοηθούν τυφλούς και άτομα με μειωμένη όραση σε καθημερινές δραστηριότητες. 

Ωστόσο ότι αυτά τα καθημερινά tasks που είναι εύκολα για κάποιους, για τυφλούς και άτομα με μειωμένη όραση είναι λίγο πιο δύσκολα. Η εφαρμογή Be My Eyes δίνει μία λύση μέσα από τα κινητά μας.

Το Be My Eyes είναι μια εφαρμογή με χρήστες από 150 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Στόχος της είναι να κάνει τον κόσμο περισσότερο προσβάσιμο για τους τυφλούς και τα άτομα με μειωμένη όραση και γι’αυτό στηρίζεται σε μια κοινότητα εθελοντών. Ο τυφλός χρήστης που χρειάζεται βοήθεια με κάτι μπορεί να κάνει βιντεοκλήση μέσω του app, στην οποία θα απαντήσει κάποιος εθελοντής.

Ο εθελοντής βλέποντας μέσα από την κάμερα του χρήστη μπορεί να απαντά στις ερωτήσεις. Η εφαρμογή γνωρίζει ήδη μεγάλη επιτυχία, με χρήστες και εθελοντές στο Twitter να μοιράζονται τις εμπειρίες τους.

Έμπνευση ιδρυτή Hans Jørgen Wiberg, που έχει και ο ίδιος μειωμένη όραση, ήταν η συμμετοχή του στη Δανέζικη Ομοσπονδία Τυφλών.

Γνώριζε πως οι τυφλοί και τα άτομα με μειωμένη όραση χρειάζονται μερικές φορές λίγη βοήθεια στην καθημερινότητά τους, αλλά όταν ένας φίλος του τού είπε πως χρησιμοποιεί βιντεοκλήσεις με φίλους και συγγενείς για να ξεπεράσει τα καθημερινά αυτά εμπόδια, σκέφτηκε πως το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και σε μεγαλύτερη κλίμακα, μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας.

Το Be My Eyes κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2015 και πλέον φιλοξενεί πάνω από 350.000 χρήστες και 5.500.000 εθελοντές από 150 χώρες και υποστηρίζει 180 γλώσσες, κάνοντάς το μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες μικρο-εθελοντισμού στον κόσμο. Επιπλέον, αν κάτι είναι επείγον ή σοβαρό, ο χρήστης μπορεί να καλέσει απευθείας την εξυπηρέτηση πελατών και να λάβει από εκεί τις απαντήσεις του.

Διαβάστε επίσης:

«Ήθελε να πάει στη βάρκα για να ζωγραφίσει, μου γλίστρησε», λέει ο πατέρας της 6χρονης

Κέικ στο τηγάνι με ένα αυγό: Η πανεύκολη συνταγή που θα λατρέψουν όλες οι μαμάδες

Θάνατος 3 κοριτσιών στην Πάτρα: Γιατί ο Κούγιας αναλαμβάνει την Ρούλα