Με αυτό το παιχνίδι θα περάσετε τα πιο διασκεδαστικά απογεύματα με τα παιδιά και… τους φίλους τους!

Να σας πω μια εξαίσια ιδέα για διαδραστικό παιχνίδι με τα παιδιά, κατά την διάρκεια της καραντίνας; Το δοκιμάσαμε πριν από μερικές ημέρες με τα παιδιά μου και πραγματικά ενθουσιαστήκαμε όλοι –τόσο που πλέον το επαναλαμβάνουμε σχεδόν καθημερινά.

Φανταστικό παιχνίδι με δραματοποιημένη αφήγηση!

Καταρχάς εμφανίσαμε τα αγαπημένα μας LEGO DUPLO Disney Princess, με τις υπέροχες πριγκίπισσες της Disney Άριελ, Χιονάτη και Σταχτοπούτα, και αρχίσαμε να «χτίζουμε» με τα τουβλάκια τα εντυπωσιακά παλάτια τους.

Και όταν πλέον όλα πάνω στο τραπέζι ήταν έτοιμα, αναλάβαμε εγώ και οι κόρες μου από έναν ρόλο η κάθε μία, ενώ συμφωνήσαμε στην ιστορία: Φτιάξαμε ένα σύντομο σενάριο, στο οποίο η Σταχτοπούτα θα έπρεπε να βρει τα χαμένα της γυάλινα γοβάκια.

Έπειτα ξεκινήσαμε να “παίζουμε” τους ρόλους μας και να δημιουργούμε έτσι μία απίθανη, αυτοσχέδια ιστορία με πρωταγωνίστριες τις πριγκίπισσες των LEGO DUPLO!

Δεν μπορώ να σας περιγράψω με πόση αφοσίωση οι κόρες μου «ερμήνευαν» τους φανταστικούς τους ρόλους, πόσο ενδιαφέρον είχε η εξέλιξη του σεναρίου, αλλά και πόσο ενθουσιάστηκαν όταν, εκ των υστέρων, συνειδητοποίησαν πόσο δημιουργικό ήταν όλο αυτό!

Γιατί τα LEGO DUPLO είναι μάλλον το καλύτερο δώρο που μπορεί να δεχθεί ένα παιδί

Δεν υπάρχει παιδί που να μην ενθουσιαστεί ανοίγοντας ένα πακέτο LEGO DUPLO, τα πολύχρωμα ογκώδη τουβλάκια κατασκευών, ιδανικά για παιδιά από 1 ½ έως 5 ετών, τα οποία προσφέρονται τόσο για «κατασκευαστικό» όσο και για φανταστικό παιχνίδι!

Πρόκειται, μάλλον, για το καλύτερο δώρο-παιχνίδι που μπορεί να λάβει ένα παιδί, καθώς εξασκεί αμέτρητες ικανότητές του με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, ενώ ταυτόχρονα ο γονιός νιώθει ασφάλεια καθώς τα τουβλάκια αυτά είναι φτιαγμένα από άριστης ποιότητας, μη τοξικά υλικά, με την εγγύηση βέβαια των αγαπημένων μας LEGO.

Χάρη στα LEGO DUPLO τα μικρά παιδιά ταξιδεύουν στο επινοητικό και δημιουργικό ταυτόχρονα παιχνίδι.

Βελτιώνουν τις λαβές τους και τον τρόπο που κρατούν και συνδυάζουν αντικείμενα. Μαθαίνουν να αναγνωρίζουν σχήματα και χρώματα, ενώ όταν μπαίνουν οι «ήρωες» των LEGO DUPLO στο παιχνίδι, τα παιδιά αναλαμβάνουν ρόλους που τους βοηθούν να εξερευνούν εμπειρίες και συναισθήματα, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα κοινωνικές δεξιότητες, καθώς και το λεξιλόγιό τους.

Τελικά, τα παιδιά μας μέσα από τα LEGO DUPLO γνωρίζουν και καταλαβαίνουν καλύτερα τον εαυτό τους και… μαζί τους, τα γνωρίζουμε καλύτερα και εμείς. Το παιχνίδι αυτό μας δίνει μια φανταστική ευκαιρία όχι μόνο να ανακαλύψουμε πόσα μπορούν να κατασκευάσουν τα παιδιά μας με τα χέρια τους, αλλά και πόσο διευρυμένη είναι η φαντασία τους και οι επικοινωνιακές τους δυνατότητες.