Με αυτόν τον τρόπο ΔΕΝ θα υποφέρουμε φέτος από τις αλλεργίες της άνοιξης

Φυσικά και χαιρόμαστε που μπαίνει η άνοιξη –αρκετά με τον βαρύ χειμώνα και τις απαίσιες ιώσεις του. Όμως για κάποιους από εμάς, και συχνά για τα παιδιά μας, ο ερχομός της άνοιξης συνεπάγεται και την εμφάνιση μιας σειράς ενοχλητικότατων συμπτωμάτων που σχετίζονται με τις ανοιξιάτικες αλλεργίες, με αποτέλεσμα να μην γλυτώνουμε ούτε με την καλοκαιρία από τον βήχα και το συνάχι.

Είναι γεγονός, ότι οι αλλεργίες τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται συχνότερα, ενώ είναι πιο πολύπλοκες και πολυπαραγοντικές, με τις περιβαλλοντικές αλλαγές, τη μόλυνση του περιβάλλοντος και ορισμένα νέα, πρωτοεμφανιζόμενα αλλεργιογόνα να φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Επιπλέον, αύξηση παρουσιάζεται όχι μόνο στο ποσοστό των αλλεργικών ενηλίκων αλλά και των ασθματικών παιδιών, ιδιαίτερα αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό.

Προλαμβάνεται η αλλεργία;

Οι αλλεργίες της άνοιξης είναι συνήθως αναπνευστικές, προκαλώντας κατά κανόνα αναπνευστικά προβλήματα, με τη μορφή αλλεργικής ρινίτιδας και αλλεργικού βρογχικού άσθματος.

Η αλλεργική ρινίτιδα εκδηλώνεται με φτερνίσματα, καταρροή ή/και μπουκωμένη μύτη και ειδικά την άνοιξη οφείλεται στη γύρη. Το αλλεργικό άσθμα εκδηλώνεται με βήχα, δύσπνοια ή «σφύριγμα» στον θώρακα και προκαλείται επίσης από τη γύρη.

Συνεπώς η πρόληψη των ενοχλητικών αυτών συμπτωμάτων βασίζεται καταρχάς σε ένα «όπλο»: Τη συστηματική χρήση του ρινικού spray με ισότονο θαλασσινό νερό της Physiomer, το οποίο θα κρατήσει μακριά όλα τα αλλεργιογόνα που απειλούν να εισβάλλουν από τη ρινική και τη στοματική κοιλότητα.

Τα οφέλη του θαλασσινού νερού είναι μοναδικά, αφού πρόκειται για το πλέον ασφαλές μέτρο πρόληψης κατά της ρινικής συμφόρησης, όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλα τα μέλη της οικογένειάς μας, ανεξαρτήτως ηλικίας. Αυτό, δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιούμε το Physiomer spray περισσότερες από μία φορές μέσα στη μέρα. Ξεκινώντας πριν ακόμα εμφανιστεί η πρώτη γύρη στην ατμόσφαιρα, με τακτικές ρινικές πλύσεις, θα προλάβουμε τα ενοχλητικά της συμπτώματα και θα ευχαριστηθούμε την άνοιξη!

Κι αν η αλλεργία επιμένει;

Η επίσκεψη σε έναν αλλεργιολόγο είναι απαραίτητη αν τα συμπτώματα της αλλεργίας δεν υποχωρούν ή κάνουν τη ζωή μας εξαιρετική δύσκολη. Ο ειδικός είτε θα προτείνει τη φαρμακευτική αντιμετώπιση των αλλεργικών συμπτωμάτων με αντιισταμινικά και κορτιζονούχα σκευάσματα είτε θα συστήσει ειδική ανοσοθεραπεία ή απευαισθητοποίηση για μόνιμη και αποτελεσματική θεραπεία.