«Με εγκατέλειψαν στα σκουπίδια στα 2 μου. Μην πετάτε τα παιδιά σας»: Μία μαρτυρία – γροθιά στο στομάχι

«Με εγκατέλειψαν στα σκουπίδια στα 2 μου. Μην πετάτε τα παιδιά σας»: Μία μαρτυρία - γροθιά στο στομάχι

Η υπόθεση της εγκατάλειψης του 1,5 έτους κοριτισιού στο καροτσάκι του έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο ξύπνησε μνήμες σε μια 32χρονη γυναίκα σήμερα.

Ο λόγος για τη Μαρία, η οποία εγκαταλείφθηκε μαζί με τον αδελφό της στη μέση του δρόμου, στα σκουπίδια το 1990, όταν εκείνη ήταν μόλις 2 χρόνων και ο αδελφός της ενός.

Η ίδια διηγήθηκε ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» την ιστορία της, σε μία κατάθεση ψυχής που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης για τα όσα βίωσαν σε μια τρυφερή ηλικία μαζί με το αδελφάκι της, αλλά και θυμού και οργής για τους γονείς εκείνους που εγκαταλείπουν τα παιδιά τους.

Το «γιατί» που τη βασανίζει ακόμη

Σήμερα εκείνη έχει κάνει τη δική της οικογένεια, αλλά πάντα υπάρχει ένα «γιατί» να την βασανίζει, σχετικά με τους λόγους που οι γονείς τους, τους συμπεριφέρθηκαν με τόσο βίαιο και απάνθρωπο τρόπο.

Μάλιστα, τα δύο παιδιά βρέθηκαν κακοποιημένα, καθώς τα είχαν χτυπήσει, γεγονός που κάνει ακόμη πιο σοκαριστικά τα λόγια της 32χρονης Μαρίας.

«Δεν θυμάμαι πολλές λεπτομέρειες, αλλά όπως ενημερώθηκα μετά είχαμε κακοποιηθεί ο αδελφός μου και εγώ. Ευχαριστώ δημόσια το Κέντρο Βρεφών «Μητέρα» γιατί εάν δεν υπήρχε, δεν ξέρω πού θα βρισκόμασταν» είπε χαρακτηριστικά .

«Δεν μείναμε πολύ στο Κέντρο Βρεφών γιατί ο Θεός μας έστειλε δύο άξιους και υπέροχους ανθρώπους οι οποίοι μας υιοθέτησαν. Υπάρχει πολύ μεγάλη αγάπη στην οικογένεια, είμαστε δεμένοι. Και έδωσα το όνομα του μπαμπά μου στην κόρη μου. Ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω», σημείωσε.

«Βρήκα τους βιολογικούς γονείς μας»

Ερωτηθείσα, αν αναζήτησε ποτέ τους βιολογικούς γονείς της, η 32χρονη απάντησε ότι τους έψαξε και τους βρήκε.

Ζήτησε εξηγήσεις για την εγκατάλειψη της ίδιας και του αδελφού της και όπως είπε «πήρα κάποιες απαντήσεις. Η πλευρά του βιολογικού πατέρα μου είπε ψέματα, δεν το παραδέχτηκε ποτέ. Η πλευρά της μητέρας είπε εν μέρει την αλήθεια. Δεν είχαν να εξηγήσουν πολλά, έλεγαν ασυναρτησίες. Δεν έχω καμία απολύτως σχέση μαζί τους και δεν θέλω. Έχω γονείς και τους αγαπώ πάρα πολύ».

Όπως τόνισε η Μαρία, «πλέον δεν έχει πολλή σημασία. Ευγνωμονώ τον Θεό γιατί βρέθηκα σε μια υπέροχη οικογένεια που μου χάρισε τα πάντα. Γονιός είναι αυτός που σε μεγαλώνει, όχι αυτός που σε γεννάει».

«Μην πετάτε τα παιδιά σασ»

«Δεν είπα λεπτομέρειες αλλά ξέρει ότι είμαι υιοθετημένη. Δεν έχω λόγο να το κρύψω. Οι σχέσεις πρέπει να στηρίζονται πάνω στις αλήθειες, όχι σε ψέματα. Οι γονείς μου με έχουν κάνει δυνατή και τους ευχαριστώ πάρα πολύ».

Τα λόγια της και το μήνυμα που στέλνει, είναι συγκλονιστικά: «Υπάρχουν μητέρες που παρακαλούν τον Θεό και με εξωσωματικές προσπαθούν να κάνουν παιδιά και δεν τα καταφέρνουν. Και υπάρχουν κι εκείνες που γεννούν παιδιά και τα πετούν. Ας σταματήσει αυτό, ας μπει ένα τέλος. Αν δεν θες το παιδί πήγαινέ το σε κάποιο ίδρυμα και θα μεγαλώσει πολύ καλύτερα. Μην πετάτε τα παιδιά».

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο από τη στιγμή της εγκατάλειψης του μωρού έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο – Tι ψάχνει η Αστυνομία

Eγκατέλειψαν μωρό στο καρότσι έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας

8χρονη Όλγα: Τι έφταιξε και βρήκε φρικτό θάνατο εγκλωβισμένη στην πόρτα του εργοστασίου – Οι ειδικοί εξηγούν