Με το αγαπημένο χρώμα των παιδιών στο επίκεντρο, χαρίστε τους ένα μοναδικό παιδικό δωμάτιο!

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο χώρος που ζούμε επηρεάζει την ψυχολογία μας. Μάλιστα, έχει αποδειχθεί βάση επιστημονικών πειραμάτων ότι τα χρώματα, η διαρρύθμιση των επίπλων, ακόμα και οι ήχοι που περιβάλλουν το σπίτι μας μπορεί να επηρεάσουν το σφυγμό, την αναπνοή, τον ύπνο, τη μνήμη, τις γνωστικές μας ικανότητες και τη δραστηριότητα του εγκεφάλου μας, εν γένει.

Με βάση τα παραπάνω, επομένως, γίνεται περισσότερο σαφές ότι ο τρόπος που θα διαμορφώσουμε εξ’ αρχής τον προσωπικό χώρο που θα ζει και θα κινείται ένα παιδί την περισσότερη ώρα – με λίγα λόγια το δωμάτιό του – είναι πολύ σημαντικός για την καλή του διάθεση και την ήρεμη ψυχολογική του κατάσταση.

Προσωπικά, όταν αποφάσισα να αλλάξω διακόσμηση σπιτιού και να ανανεώσω τα δωμάτια των παιδιών μου το έψαξα πολύ. Πριν από όλα ξεκίνησα με το βάψιμο των τοίχων. Λόγω ηλικίας των παιδιών μου – έχω δίδυμα αγόρια και ένα κορίτσι, 5 και 1 έτους, αντίστοιχα – είναι σίγουρο ότι ατυχήματα με χυμούς, νερά και μπογιές θα υπάρξουν. Αναζητούσα, λοιπόν, χρώματα που θα απαντούσαν σε αυτές μου τις ανάγκες και βρήκα όσα έψαχνα σε μια εταιρεία με ιστορία χρόνων στον χώρο των χρωμάτων και τη διακόσμηση του σπιτιού, η οποία, πέρα από υλικά πρώτης ποιότητας μου, παρείχε και υπηρεσία δωρεάν διακοσμητή, τη Vivechrom.

Αν, λοιπόν, και εσείς έχετε μπει στη διαδικασία ανανέωσης του παιδικού δωματίου ή σκέφτεστε να ξεκινήσετε, συνεχίστε την ανάγνωση για να ανακαλύψετε πώς με επίκεντρο το αγαπημένο χρώμα των παιδιών σας μπορείτε να τους χαρίσετε έναν μοναδικό προσωπικό χώρο.

Προτεινόμενες αποχρώσεις

Προτεινόμενες αποχρώσεις

Αν στο παιδί σας αρέσουν τα απαλά χρώματα τότε προτιμήστε την παλέτα του ροζ και του σομόν. Θα διαμορφώσετε έτσι έναν ζεστό και οικείο χώρο για τα παιδιά που θα τους χαρίζει την αίσθηση της άνεσης και της ασφάλειας. Επίσης, μια κομψή, διχρωμία σε ουδέτερες αποχρώσεις αποτελεί μια θαυμάσια επιλογή για διακόσμηση παιδικού δωματίου. Το απαλό πράσινο, για παράδειγμα, ταιριάζει άψογα με το γκρι και μαζί χαρίζουν στα παιδιά αίσθηση αρμονίας και ηρεμίας. Για το δωμάτιο της μικρής, η οποία αγαπά το κόκκινο και τις αποχρώσεις του, επέλεξα ένα θαμπό ροζ, ενώ σαν προϊόν επέλεξα το Neopal Eco – είναι ιδανικό για παιδικά δωμάτια, αφού στεγνώνει γρήγορα και είναι οικολογικό – το οποίο συνδύασα με λιλά λεπτομέρειες, πάλι σε Neopal Eco, για να «ξεκουράζεται» το μάτι.

Προτεινόμενες αποχρώσεις

Προτεινόμενες αποχρώσεις

Αν, από την άλλη, το παιδί σας προτιμά τα πιο έντονα χρώματα, τότε δώστε στον χώρο του την αίσθηση της ζωντάνιας και της ζωηράδας βάφοντάς το σε αποχρώσεις του μωβ, του έντονου πράσινου, του τιρκουάζ ή και του κίτρινου.

Προτεινόμενες αποχρώσεις

Προτεινόμενες αποχρώσεις

Οι μεγάλοι μου διάλεξαν μόνοι τους το σκούρο γκρι, ήθελαν το δωμάτιο να γίνει μαύρο, αλλά συμβιβάστηκαν με μικρές μαύρες λεπτομέρειες στα έπιπλα τους. Στην περίπτωσή τους επέλεξα χρώματα τοίχου από τη νέα σειρά Neopal Ultra Resist με χρώματα ανθεκτικά στους λεκέδες, τα οποία καθαρίζονται και πολύ εύκολα – δύο αγόρια σε ένα δωμάτιο, καταλαβαίνετε τι μπορεί να κάνουν!

Προτεινόμενες αποχρώσεις

Προτεινόμενες αποχρώσεις

Κι αν δεν ξέρετε τι να διαλέξετε από το χρωματολόγιο μπορείτε να συνδυάσετε έντονα και απαλά χρώματα δημιουργώντας στους τοίχους του δωματίου πανέμορφα σχέδια με στένσιλς γεμάτα παραστάσεις που θα χαρίζουν στο παιδί τις πιο όμορφες αναμνήσεις…

*Προτεινόμενες αποχρώσεις για την πρώτη φωτογραφία