Με τον Πλεύρη θα συναντηθούν οι γονείς της 3χρονης Κατερίνας – Οι καταγγελίες και τα στοιχεία “φωτιά” για την υπόθεση

Αποδέχθηκε άμεσα το αίτημα συνάντησης με την οικογένεια της 3χρονης Κατερίνας που πέθανε στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Από την πρώτη στιγμή ο ίδιος είχε επικοινωνήσει με την οικογένεια για να εκφράσει συλλυπητήρια και να διαβεβαιώσει ότι θα διενεργηθεί κάθε έρευνα για τη διαπίστωση της αιτίας του θανάτου του 3χρονου.

Η οικογένεια του παιδιού θέλει να επιδείξει ορισμένα στοιχεία και ντοκουμέντα στον υπουργό Υγείας

Όπως ανέφερε στο protothema.gr, ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς, σκοπός της συνάντησης που ζήτησαν οι γονείς, είναι να παραθέσουν στοιχεία στον Υπουργό σχετικά με το νοσοκομείο Παπαγεωργίου και με τις συνθήκες νοσηλείας του παιδιού τους που έφυγε από τη ζωή χωρίς ακόμα να γνωρίζουν την αιτία.

Οι γονείς έβαλαν… μέσο για να φροντίσουν το παιδί τους

Επιπλέον, το πρωί της Παρασκευής, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια κατέθεσε δεύτερη αίτηση στο αστυνομικό τμήμα, “με την οποία ζητάμε να πληροφορηθούμε το επίδικο χρονικό διάστημα νοσηλείας, πόσοι ειδικευόμενοι και πόσοι ειδικοί υπηρετούσαν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Επίσης, πόσα παιδιά υπήρχαν στο παιδιατρικό τμήμα, όχι ποια άλλα πόσα παιδιά, διότι, σύμφωνα με πληροφορία της μητέρας, νοσηλεύονταν επτά παιδιά ενώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο ήταν 40”, ανέφερε ο κ. Διαλυνάς.

Ο ίδιος επισήμανε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα καταθέσει στοιχεία τα οποία του παρέδωσαν οι γονείς και έχουν σχέση με εξετάσεις που έγιναν από τους γιατρούς, με τις συνθήκες νοσηλείας του τριχρόνου κοριτσιού αλλά και με μηνύματα που έχουν στα κινητά τους τηλέφωνά, τα οποία αναμένεται να δώσουν μια άλλη διάσταση στην υπόθεση, όπως είπε. Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση και επιβεβαιώνει, μάλιστα, ο κ. Διαλυνάς, είναι ότι οι γονείς υποστηρίζουν πως αναγκάστηκαν να βάλουν… μέσο προκειμένου το παιδί τους να έχει καλύτερες συνθήκες νοσηλείας και αντιμετώπισης το διάστημα που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. “Έγινε για ευνόητους λόγους και εν μέρει έπιασε”, ανάφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας.

Δεν έχει παραδοθεί ο ιατρικός φάκελος

«Δεκαεπτά ημέρες μετά την νοσηλεία και επτά ημέρες μετά τον θάνατο, ο ιατρικός φάκελος του παιδιού δεν έχει παραδοθεί στην ιατροδικαστή η οποία διενήργησε την νεκροψία – νεκροτομή και ζήτησε το ελάχιστον ένα ενημερωτικό σημείωμα προκειμένου να έχει μια εικόνα. Δεν έχει παραδοθεί στις αρμόδιες αρχές και δεν έχει παραδοθεί ούτε σε εμάς», τόνισε ο κ. Διαλυνάς, υπογραμμίζοντας ότι “από την πλευρά του νοσοκομείου Παπαγεωργίου δεν έχει γίνει ούτε μια δήλωση για να πουν ποια ήταν η διάγνωσή τους, σωστή η λάθος. Σε τι διάγνωση είχαν καταλήξει και για ποια διάγνωση δίναν τη θεραπεία που έδιναν η οποία επιδείνωσε το παιδί».

Οι δηλώσεις της τεχνικού συμβούλου της οικογένειας

Σημειώνεται ότι, όπως είπε το μεσημέρι της Πέμπτης στο protothema.gr, η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, Κατερίνα Αποστολίδου, ο ιατρικός φάκελος της μικρής Κατερίνας που δεν έχει παραδοθεί ακόμα, είναι απαραίτητος προκειμένου να πέσει “φως” στον μυστήριο θάνατο του παιδιού. «Από το πολύ σύντομο ιστορικό που έχουμε πάρει από την οικογένεια, φαίνονται τα συμπτώματα που ήδη γνωρίζουν όλοι, με πόνους στις αρθρώσεις, πόδι – χέρι, χαμηλός πυρετός, ένα εξάνθημα στην πορεία και μετά μια επιδείνωση», ανέφερε η κυρία Αποστολίδου, τονίζοντας ότι το παιδί μέχρι να πάει στο νοσοκομείο ήταν υγιέστατο.

«Το παιδί έφυγε χωρίς να διαγνωστεί τι έχει»

«Το παιδί έφυγε χωρίς να διαγνωστεί τι έχει, ωστόσο δεν γνωρίζω τι είχαν κάνει οι γιατροί. Από την μητέρα ξέρω ότι λάμβανε αγωγή για τη νόσο Kawasaki. Ήταν μέσα στις παθήσεις που έθεσαν σε διερεύνηση. Επίσης, ξέρω ότι έγινε μια οστεομυελική βιοψία και αποκλείστηκε για κακοήθεια. Αυτό γίνεται κυρίως για λευχαιμία, αποκλείστηκε και ήταν αρνητική. Επιπλέον, έγινε αξονική προς το τέλος της νοσηλείας, χωρίς να γνωρίζω τι έδειξε», ανέφερε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο η αγωγή που λάμβανε η τρίχρονη να προκάλεσε πολυοργανική ανεπάρκεια, η κυρία Αποστολίδου ανέφερε ότι «δεν ξέρουμε αν σχετίζεται, ποτέ πήρε την αγωγή, ποτέ είχε την επιδείνωση και δεν έχουμε τα χρονικά πλαίσια».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr η οικογένεια του παιδιού θέλει να επιδείξει ορισμένα στοιχεία και ντοκουμέντα στον υπουργό Υγείας, ώστε να διευκολύνει ακόμη περαιτέρω την έρευνα που διέταξε και που αφορά την πλήρη διαφάνεια στην υπόθεση.

Υπεβλήθη σε βιοψία για τον μυελό των οστών στο ΑΧΕΠΑ

Επίσης, ακόμη ένα στοιχείο το οποίο εγείρει αρκετά ερωτήματα είναι ότι το τρίχρονο κοριτσάκι διακομίστηκε στο ΑΧΕΠΑ όπου υπεβλήθη σε βιοψία για τον μυελό των οστών. «Έχουμε πολλά στοιχεία, φωτογραφίες, βίντεο και μηνύματα για την πορεία νοσηλείας του παιδιού» ανέφεραν οι γονείς μέσω του δικηγόρου και συμπλήρωσαν ότι «όλα θα παραδοθούν εκεί που πρέπει».

Διαβάστε επίσης:

Καβάλα: Σκότωσε τη γυναίκα και μητέρα των 2 παιδιών του – “Της έκανα κακό” – Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του εγκλήματος

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια» – Στο φως η αναφορά της ιατροδικαστή Τσιόλα

Κάμερα κατέγραψε τη δολοφονία της 43χρονης μητέρας – Mετά τη δολοφονία έκανε μονόζυγο σε παιδική χαρά