“Έχασα τον άγγελο μου και δεν ξέρω το γιατί – Η ψυχή της είναι εδώ”: Η μαμά της 3χρονης Κατερίνας λυγίζει

Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις συνθήκες θανάτου της 3χρονης Κατερίνας στη Θεσσαλονίκη. Το άτυχο αγγελούδι νοσηλευόταν από τη Μεγάλη Τρίτη στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου και το περασμένο Σάββατο μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο, όπου και τελικά κατέληξε μέσα σε 2,5 ώρες.

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη και η οικογένειά της είναι απαρηγόρητη. Ήδη η οικογένεια έχει υποβάλλει μήνυση, για να διερευνηθούν πιθανές ιατρικές παραλήψεις, ενώ εντολή για έρευνα στα νοσοκομεία που εμπλέκονται έχει δώσει και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Συγκινουν τα λογια της μαμάσ της

«Ένας εφιάλτης. Νομίζω πως θα ξυπνήσω, θα ανοίξω τα μάτια μου και θα ξυπνήσω. Ο σύζυγος μου είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από μένα, εγώ οφείλω να είμαι πιο δυνατή, έχω ένα μωρό ενός έτους και πρέπει να στηρίξω και αυτό και τον σύζυγο μου. Αξίζει να μάθει όλη η Ελλάδα τι έχει συμβεί, να μη συμβεί σε κανένα άλλο παιδί», δήλωσε αρχικά η μητέρα της 3χρονης.

«Έκαναν αξονική λίγο πριν μπει το παιδί στη ΜΕΘ»

Η μητέρα καταγγέλει πως μόνο ειδικευόμενοι γιατροί είδαν το παιδί της και το μόνο που της έλεγαν ήταν ότι «θα έρθει ειδικός να δει το παιδί».

«Όταν το βράδυ το παιδί μου έκανε 40 πυρετό στον θάλαμο και έψαχνα γιατρό, πολλές φορές δε βρήκα και κανέναν. Η απώλεια αυτή θα μας κυνηγάει όλη μας τη ζωή, αλλά τουλάχιστον να ξέρουμε την αιτία. Να ξέρω κάτι για να παρηγοριέμαι εγώ και να δικαιωθεί η ψυχή του παιδιού μου», λέει η ίδια.

«Οι εξετάσεις έγιναν τελικά λίγο πριν μπει στη ΜΕΘ το παιδί. Γιατί τόση κωλυσιεργία; Είναι δυνατόν το παιδί να έχει φτάσει στο απροχώρητο για να γίνει μια αξονική;»

Εγώ έβλεπα ένα παιδί που κάθε μέρα που περνούσε απλά κατέρρεε

Και το χειρότερο είναι ότι ακόμα και τώρα που έχουν συμβεί όλα αυτά, ο κόσμος και εμείς οι συγγενείς ζητάμε δικαίωση, το παιδί από ψηλά ζητά δικαίωση, και το νοσοκομείο δεν έχει βγει καν ανθρώπινα να πει συλλυπητήρια, να βγάλει μια ανακοίνωση. Δεν υπάρχει στιγμή με τον σύζυγό μου που να μη συζητήσουμε το θέμα.»

«Δεν έχω ξεσπάσει, δεν μπορώ να ξεσπάσω. Εγώ επί 12 μέρες είχα υπό την επίβλεψη μου το παιδί και έβλεπα κάθε ώρα το τι συμβαίνει. Προσπαθούσα με τις λιγοστές γνώσεις που έχω να σκεφτώ τι μπορεί να γίνεται με το παιδί. Στην αρχή έλεγαν για τη νόσο Kawasaki. Της χορήγησαν σφαιρίνη και σε λειτούργησε. Μετά είπαν ότι θα της δώσουν κορτιζόνη, αλλά δε δόθηκε όμως, μας στέλνανε για βιοψία. Τις τελευταίες μέρες πριν καταλήξει το παιδί χορηγήθηκε κορτιζόνη και πάλι δουλειά δεν έγινε. Άρα τι έγινε με αυτά τα φάρμακα; Ήταν όντως για τη νόσο Kawasaki; Η μας δηλητηρίαζαν μέρα με τη μέρα; Αδιάγνωστο έφυγε το παιδί για τη ΜΕΘ και ακόμα αδιάγνωστο μένει». 

Δεν θα τη δω να μεγαλώνει, δε θα τη δω να πηγαίνει σχολείο, όλα αυτά που ονειρεύεται ένας γονιός για το παιδί του

Μιλώντας για τη ζωή μετά τον θάνατο του παιδιού της, συγκινεί ακόμα και τους πιο δυνατούς: «Απλά θα μάθουμε να ζούμε χωρίς τη φυσική της παρουσία. Η ψυχή της είναι εδώ όμως. Δεν θα τη δω να μεγαλώνει, δε θα τη δω να πηγαίνει σχολείο, όλα αυτά που ονειρεύεται ένας γονιός για το παιδί του».

Διαβάστε επίσης:

Καβάλα: Σκότωσε τη γυναίκα και μητέρα των 2 παιδιών του – “Της έκανα κακό” – Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του εγκλήματος

Τι αναζητούσε η Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο λίγο πριν και αμέσως μετά το θάνατο της Ίριδας – Η “περίεργη” κλήση στο ΕΚΑΒ

Συγκλονίζει το αντίο του μπαμπά στην 12χρονη Σωτηρία – Αναπάντητα “γιατί” για τον αιφνίδιο θάνατό της