Μεγάλη Εβδομάδα 2024: Ποια σχολεία θα είναι ανοιχτά;

Τι ώρα θα ξεκινάει το σχολείο

Και δεν είναι η πρώτη φορά φέτος.

Δεν είναι η πρώτη φορά φέτος, που κάποια σχολεία μένουν ανοιχτά και μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη, δηλαδή τις περισσότερες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Μάλιστα, τα ίδια σχολεία, ανοίγουν και νωρίτερα, αμέσως μετά το Πάσχα 2024, και συγκεκριμένα την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Φυσικά, αυτό δεν αφορά τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, ούτε τα ιδιωτικά, ούτε τα δημόσια. Ανοιχτοί μένουν οι ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί. Επίσης, αν οι ίδιοι σταθμοί έχουν και νηπιαγωγείο, τότε τους δίνεται η δυνατότητα να μείνουν και αυτοί ανοιχτοί μέχρι τη Μ. Πέμπτη. Δημοτικά νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί κλείνουν τη Μεγάλη Τετάρτη, 24 Απριλίου. 

Από εκεί και πέρα, δημόσια και ιδιωτικά σχολεία των υπόλοιπων βαθμίδων κλείνουν στις 26 Απριλίου και ανοίγουν ξανά στις 13 Μαΐου.

Πότε μεταφέρεται η αργία της Πρωτομαγιάς 2024

Η Πρωτομαγιά 2024 πέφτει σε μέρα, που ο νόμος ορίζει ότι μπορεί να μεταφερθεί. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με απόφαση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου, η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2024 μετατίθεται για την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, λόγω του ότι συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη. Η απόφαση για τη μετάθεση της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα ελήφθη προκειμένου να μην διαταραχθεί η οικονομική δραστηριότητα της αγοράς σε μια περίοδο σημαντική για το εμπόριο και τους καταναλωτές. Η απόφαση αυτή υπενθυμίζει τη σπουδαιότητα της ημέρας αυτής. Μιας ημέρας που λειτουργεί ως εφαλτήριο σκέψης και δράσης ώστε να βελτιωθεί ο εργασιακός βίος των πολιτών.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2024: Πότε ξεκινούν – Με ποιο μάθημα κάνουν πρεμιέρα

Γενικό Λύκειο: Πότε τελειώνουν φέτος οι Πανελλήνιες 2024;

Σχολεία: Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση μετά το Πάσχα – πότε κλείνουν για εξετάσεις;