Μενεγάκη: «Δεν πέρασα επιλόχειο κατάθλιψη, ίσως γιατί ήθελα πάρα πολύ να κάνω παιδιά»

Η Ελένη Μενεγάκη μίλησε στην εκπομπή της «Ελένη» για την επιλόχειο κατάθλιψη, μαζί με μία κλινική ψυχολόγο και ψυχοθεραπεύτρια. Η παρουσιάστρια με αφορμή τη συζήτηση εξέφρασε τις απορίες της για όσα βιώνουν οι γυναίκες αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού τους.

«Σκέφτομαι καμιά φορά, μια γυναίκα που θέλει πολύ να αποκτήσει ένα παιδί, δεν έχει σημασία αν είναι 30 ή 40, πιάνω όλες τις ηλικίες. Το αποκτάει, το παίρνει στα χέρια της, το κοιτάζει, είναι υγιέστατο, έχει τον άνθρωπό της δίπλα» σημείωσε αρχικά η παρουσιάστρια.

Στη συνέχεια της τοποθέτησής της η Ελένη Μενεγάκη ανέφερε: «Τι είναι αυτό, δεν μπορώ να το καταλάβω, το έχω δει να συμβαίνει σε γυναίκες.

Λέω είσαι χαρούμενη, έγιναν όλα, έφτασε στο τέλος αυτή η αγωνία, λες βγήκε, το είδα, είναι καλά, το έχω μαζί μου. Τι μας συμβαίνει;».

Τέλος, η παρουσιάστρια της μεσημεριανής εκπομπής του MEGA αποκάλυψε πως η ίδια δεν έχει περάσει από επιλόχειο κατάθλιψη, ίσως επειδή ήθελε πολύ να κάνει παιδιά: «Εγώ δεν έχω περάσει επιλόχειο κατάθλιψη. Ίσως γιατί πραγματικά το ήθελα πάρα πολύ.

Και τα τέσσερα παιδιά τα κυνηγούσα, ήθελα να τα κάνω. Δεν το ένιωσα, μπήκα και μετά γρήγορα στη δουλειά, ίσως το μυαλό μου έφευγε και σε άλλα πράγματα.

Υπήρχε πάλι ξανά αυτή η ισορροπία, και δουλειά και παιδιά και οικογένεια».

“Θύελλα” αντιδράσεων για την δήλωση

Η εν λόγω δήλωση προκάλεσε αρνητικά σχόλια και αντιδράσεις από πολλές μαμάδες τη θεώρησαν τελείως άστοχη και χωρίς ενσυναίσθηση δεδομένου ότι το ζήτημα της επιλόχειας κατάθλιψης δεν εξαρτάται από την βαθιά επιθυμία ή όχι μιας γυναίκας να γίνει μητέρα.

Διαβάστε επίσης:

«Πρέπει να πιστέψετε πως δεν είμαι βιαστής» – H ποινή στον 74χρονο που κατηγορείται ότι βίαζε τα εγγόνια του

Σεμινάριο Infokids.gr: “Social media και dark web: Πόσο κινδυνεύει το παιδί μου και πώς θα το προστατεύσω” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (14/1)

Ρούλα Πισπιρίγκου: Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας – Συνεχίζεται η απολογία της – “Bόμβες” Κούγια