Παρασκευή 23 Μαΐου

Μετασαρακοστιανή πίτσα με διάφορα τυριά

Η Μ. Εβδομάδα της αυστηρής νηστείας πέρασε. Και τώρα, νηστεύσαντες και μη μπορούμε άφοβα να καταναλώσουμε ό,τι τραβάει η όρεξή μας. Χωρίς να το παρακάνουμε βέβαια. Τρίτη της Διακαινησίμου και σκεφτόμαστε τι να φτιάξουμε, νόστιμο και δελεαστικό για τα παιδιά. Κάτι πικάντικο, που θα εξιτάρει τον ουρανίσκο μικρών και μεγάλων. Και τότε, ο Βασίλης, ο μέγας σεφ του σπιτιού, αν και μόλις 14 χρονών, έχει την πρόταση έτοιμη… και ετοιμοπαράδοτη… Εμείς γευτήκαμε τη συνταγή του και σας την παραθέτουμε…

Για τη ζύμη
1 ποτήρι του κρασιού χλιαρό νερό
μισό ποτήρι του κρασιού λάδι
1 κουτ. γλ. ζάχαρη
2 κουτ. γλ. αλάτι
1 κουτ. γλ. μαγιά ξερή
2 κούπες του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Τα υλικά της πίτσας
3 κουτ. τοματοπελτέ για μια μέτρια πίτσα
λίγη ρίγανη
100 γραμμ. τριμμένο γκούντα
100 γραμμ. τριμμένο έμενταλ
100 γραμμ. τριμμένο ένταμ
6 φέτες μπέικον
ζαμπόν μέχρι να καλυφθεί η πίτσα
6 ροδέλες φρέσκιας ντομάτας
1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες

Εκτέλεση
Για τη ζύμη

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό και το λάδι, βάζουμε τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί, περίπου για μία ώρα ή μέχρι να φουσκώσει.

Για την πίτσα
Παίρνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι και το λαδώνουμε στη βάση και τα πλαϊνά, ώστε να μην κολλήσει η ζύμη μας. Την ανοίγουμε καλά στο ταψί και ρίχνουμε από πάνω τον πελτέ ντομάτας. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το ζαμπόν και στο τέλος το μπέικον. Απλώνουμε τα τριμμένα τυριά, τις ροδέλες ντομάτας και τις φετούλες πιπεριάς. Τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς και την ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης:

Πότε ανοίγουν ξανά τα σχολεία και ποιο είναι το επόμενο 4ήμερο

Πότε ανοίγουν ξανά τα σχολεία και ποιο είναι το επόμενο 4ήμερο

Ροή Ειδήσεων