Μπορεί να γίνει κυρίως πιάτο για μεσημέρι ή βράδυ αλλά ένα κομμάτι ενδιάμεσα στα γεύματα δεν είναι άσχημο.
Το αρνάκι μπορεί να γίνει μία πολύ ωραία πίτα που σε κάποια μέρη την αποκαλούν και πίτα του βοσκού. Μπορεί να γίνει ελαφριά χωρίς λίπος και πιο υγιεινή.
Υλικά
Ένα κιλό αρνάκι κατά προτίμηση μικρό
τρία φρέσκα κρεμμυδάκια
δύο μεγάλα κρεμμύδια
μια σκελίδα σκόρδο
ένα ματσάκι άνηθο
μισό ματσάκι μάραθο
μία φρέσκια ντομάτα
λίγο κεφαλοτύρι
ένα αβγό αλάτι και πιπέρι
Για το φύλλο
Μπορείτε να πάρετε φύλλο σφολιάτας και να βάλετε ένα από πάνω και ένα από κάτω στο ταψί σας.
Εκτέλεση:
Έχετε βράσει πολύ καλά το αρνί και το έχετε ξαφρίσει. Προσθέτετε στο νερό λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Το κρυώνετε και το κόβετε σε μικρούς κύβους , Σε ένα μπολ ψιλοκόβετε όλα τα υπόλοιπα υλικά κόβετε το κεφαλοτύρι σε κύβους ή το τρίβετε στον τρίφτη, προσθέτετε το αβγό ωμό και παίρνετε λίγο ζωμό από το βρασμένο αρνί αλλά προσοχή να μην είναι καυτός. Αν επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε λίγο ρύζι ή μια χούφτα πλιγούρι ή χοντρό σιτάρι ή τραχανά. Στρώνετε το ένα φύλλο κρούστας στο ταψί που έχετε πολύ καλά λαδώσει με πινέλο, Ρίχνετε μέσα όλα τα υλικά τα στρώνετε να είναι το μείγμα παντού, και καλύπτετε με το άλλο φύλλο. Κόβετε από πάνω σε χαρακιές τα κομμάτια και ρίχνετε λίγο νεράκι. Ψήνετε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μία ώρα και 20 λεπτά.
Καλή Επιτυχία.