Μια… διαφορετική καραντίνα: Οικογένεια Άγγλων αποκλείστηκε στην Κέρκυρα και ζει σε βαν

Γνωρίστε τους… Thacker! Την οικογένεια Βρετανών, με τις δύο κόρες (ηλικίας 12 και 10 ετών), τους δύο σκύλους και τη μία γάτα, που αφού πούλησαν το σπίτι τους, στην περιοχή Suffolk, αποφάσισαν να ταξιδέψουν ανά τον κόσμο και να γνωρίσουν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής.

Αυτό που δεν είχαν προβλέψει, όμως, είναι ότι στον δρόμο θα τους «έβρισκε» ο κορωνοϊός, με αποτέλεσμα, αφού ταξίδεψαν μέσω Γαλλίας, Ιταλίας και Σλοβενίας, να καταλήξουν στην Κέρκυρα όπου και αναγκάζονται πλέον να παραμείνουν, λόγω των ειδικών μέτρων περιορισμού μετακινήσεων.

Οι Thackers, οι οποίοι δεν έχουν σταματήσει μέσω της σελίδας τους “Van Journey” στο Facebook να ευγνωμονούν τους ντόπιους κατοίκους του νησιού για την βοήθεια που τους προσφέρουν, ζουν σε ένα βαν. Όπως οι ίδιοι λένε, αρχικά το είχαν «αράξει» σε μια παραλία, όμως όταν αυτή έκλεισε από τις αρχές και βρέθηκαν να μην έχουν πουθενά να πάνε, ένας κάτοικος τους παραχώρησε τον ελαιώνα του, όπου και διαμένουν τις τελευταίες 15 ημέρες.

«Το βαν έχει ηλιακή ενέργεια, οπότε όσο έχουμε πετρέλαιο για την κουζίνα μας και φρέσκο νερό είμαστε μια χαρά», λέει χαρακτηριστικά η κ. Thacker.

Με την απασχόληση και την εκπαίδευση των παιδιών, όμως, τι γίνεται;

«Τα παιδιά έχουν βιβλία και πρόσβαση στο διαδίκτυο για τη μελέτη τους. Το γεγονός, όμως, ότι γνωρίζουν τα μέρη για τα οποία διαβάζουν από πρώτο χέρι και βιώνουν τις διαφορετικές κουλτούρες και γλώσσες, ενώ γνωρίζουν πολλούς ενδιαφέροντες ανθρώπους, αποτελεί το καλύτερο σχολείο», λέει ο μπαμπάς της οικογένειας.

Ο κ. Thacker, ο οποίος στο παρελθόν είχε μια εξαιρετικά πιεστική δουλειά λέει, ότι εκείνος και η γυναίκα του αποφάσισαν να αρχίσουν τα ταξίδια για να ξεφύγουν από το καθημερινό «9-5». Πιστεύει, ότι αυτό θα κάνει τα παιδιά τους πραγματικούς πολίτες του κόσμου και πολύ πιο γήινα, ενώ νιώθει πως είναι εκπληκτικό το ότι μπορούν να περνούν σαν οικογένεια τόσο ποιοτικό χρόνο: «Για εμάς είναι οικογενειακός χρόνος, όλες αυτές οι εμπειρίες που μοιραζόμαστε, αντί να ζούμε ο καθένας στους δικούς του ρυθμούς.»

Οι περιορισμοί ήρθαν πολύ γρήγορα στην περιοχή, με όλα τα μαγαζιά να κλείνουν το ένα μετά το άλλο, όπως λένε οι ίδιοι, οπότε μέχρι νεωτέρας θα παραμείνουν στην Κέρκυρα, καθώς τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις είναι εξαιρετικά υψηλά και δεν έχουν καμία πρόθεση να το ρισκάρουν!

Να σημειωθεί ότι η Κέρκυρα είναι από τις περιοχές της Ελλάδας με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων.

Πάντως, όπως γράφουν και οι ίδιοι στην τελευταία τους ανάρτηση, δεν έχουν καμία πρόθεση να φύγουν άμεσα από την χώρα μας! Όταν τα μέτρα αρθούν, στόχος τους είναι να επισκεφθούν ακόμα περισσότερα νησιά της Ελλάδας…

? Keep dreaming of adventures to come….. ……once the all clear is given we would LOVE to stay here in Greece and…

Gepostet von Van Journey am Donnerstag, 2. April 2020

Πηγή: bbc.com/news/