Μια οικογένεια κερδίζει μια εμπειρία river trekking στο καταρράκτη Μανικιάτη από την πεζοπορική ομάδα “Περιπατητές”

Η ομάδα “Περιπατητές” δημιουργήθηκε από τον Τάσο Ηλιάδη πιστοποιημένο «Εμψυχωτή υπαίθριων δραστηριοτήτων» από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για αυτούς που θέλουν να βιώσουν την Ελλάδα μέσα από τις αμέτρητες ευκαιρίες που προσφέρει για ορειβασία, πεζοπορία, canyoning και rafting.

Με κεντρικό άξονα τη σχέση φύση-άνθρωπος-περιβάλλον η ομάδα συμμετέχει σταθερά και σε εθελοντικές δράσεις, συντήρησης και σήμανση της μονοπατιών.

Η ομάδα “Περιπατητές”  κάνουν δώρο σε μια οικογένεια αναγνωστών του Ιnfokids.gr την ευκαιρία να απολαύσουν μια εμπειρία river trekking, συμμετέχοντας στην εκδρομή στους καταρράκτες του Μανικιάτη. 

Πάμε για βουτιές στα νερά του Μανικιάτη

Ο Μανικιάτης είναι ένας μεγάλος σε μήκος ποταμός της Εύβοιας που στο διάβα του σχηματίζει πολλά διαφορετικά οικοσυστήματα. Ο ποταμός, που ονομάζεται και Μανικιώτικο ρέμα, διασχίζει κάθετα την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κύμης. Πηγάζει από τους νότιους πρόποδες του Ξηροβουνίου και εμπλουτίζεται με νερά που κατεβαίνουν από το Μαυροβούνι. Η κατεύθυνση του είναι από τα δυτικά προς τα ανατολικά, το μήκος του φτάνει περίπου τα 25 χλμ. και εκβάλλει στο Αιγαίο στη μέση της παραλίας του Στομίου.

Ο ποταμός ξεκινάει από το Μαγάρεμα στα βορειοδυτικά του χωριού Κάτω Σέτα και μετατρέπεται στο ρέμα Διπόταμο λίγο πριν το χωριό Μανίκια, απ’ όπου παίρνει και την ονομασία Μανικιάτης. Εκεί βρίσκεται η κύρια πηγή του ποταμού, η πηγή Ατσιτούς. Από εκεί ο Μανικιάτης κυλάει στους νότιους πρόποδες των Κοτυλαίων (Μαυροβούνι), περνάει μέσα από ένα μικρό φαράγγι μήκους 2 χλμ. και βγαίνει στο κάμπο, διασχίζοντας τα χωριά Νεοχώρι, Κοίλι, Μονόδρυο, Μεσονήσι και Οξύλιθο πριν καταλήξει στη θάλασσα. Κύριο χαρακτηριστικό της περιοχής είναι οι μεγάλες υψομετρικές διαφορές, οι πολλές δολίνες και καταβόθρες και οι κλειστές κοιλάδες.

Ο Μανικιάτης παρουσιάζει σημαντικές ετήσιες διακυμάνσεις εξαιτίας των βροχοπτώσεων, ενώ κατά τη διάρκεια μεγάλων νεροποντών μετατρέπεται σε ένα επικίνδυνο ποτάμι. Σε όλο του το μήκος το ποτάμι δημιουργεί πολλά και διαφορετικά οικοσυστήματα, όπως πυκνά παρόχθια δάση, κάθετα βράχια, ήρεμους κάμπους με καλλιέργειες και όμορφες εκβολές με πλούσια βλάστηση.

Εμείς θα περπατήσουμε το τμήμα Διπόταμο όπου και θα καταλήξουμε στον καταρράκτη Μανικιάτη. Η διαδρομή έχει λίγο δυσκολία στο τερέν (το έδαφος που περπατάμε), δεν έχει κάποιο επικίνδυνο σημείο και είναι κατάλληλη ακόμα και για αρχάριους.

Στοιχεία Διαδρομής

Μήκος διαδρομής ≈ 5,5χλμ.
Υψομετρική Διαφορά ≈ 134μ
Διάρκεια πεζοπορίας ≈ 3,5 ώρες με τις στάσεις.
Εξοπλισμός

Παπούτσι ποταμού ιδανικά ή παλιά αθλητικά, προσωπικό φαρμακείο, θήκη προστασίας για το κινητό από νερό, μπατόν προαιρετικά το οποίο βοηθάει όμως σε τέτοιου είδους τερέν, γυαλιά ηλίου, αντιλιακό (ας σκεφτούμε λίγο το υδάτινο περιβάλλον βάζοντας αντιηλιακό τουλάχιστον πριν το ταξίδι) , το λιγότερο 1 λίτρο νερό, σνακ (Σάντουιτς, μπάρες, ξηρούς καρπούς, φρούτα).

Καλό είναι να ταξιδέψουμε με τα μαγιό μας και να έχουμε στο λεωφορείο την αλλαξιά μας όπως κάνουμε συνήθως.

*Πάντα έχουμε ρούχα και 2ο ζευγάρι παπούτσια &κάλτσες(ανάλογα την εποχή) για να αλλάξουμε πριν μπούμε στο λεωφορείο τα οποία και μένουν στο λεωφορείο δεν τα κουβαλάμε στην πεζοπορία.

—————-
Πληροφορίες για

-Επίπεδο βαθμό δυσκολίας
-Οργάνωση του φαρμακείου
-Εξοπλισμό &

Για τους όρους συμμετοχής στην εκδρομή

Πατήστε εδώ https://rebrand.ly/tvb7k7e

Τηλ. Επικοινωνίας 6977 423 738 Ηλιάδης Τάσος

Το δώρο του διαγωνισμού

Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό και κάντε Like στο Facebook για να είστε η τυχερή οικογένεια που θα κερδίσει μια εμπειρία river trekking στο καταρράκτη Μανικιάτη από την πεζοπορική ομάδα “Περιπατητές”. Η εκδρομή θα γίνει την Κυριακή 26 Ιουνίου. 

Πώς θα συμμετάσχετε στο διαγωνισμό

Η διαδικασία είναι απλή, γρήγορη και εύκολη. Συμπληρώνετε τα απαραίτητα πεδία (Όνομα, Επώνυμο, τηλέφωνο και email ) . Με αυτό και μόνο παίρνετε μέρος στην κλήρωση που θα γίνει την Tρίτη 14 Ιουνίου στις 14.00 μ.μ.

Όροι και Προϋποθέσεις Διαγωνισμού

Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό για να είστε η τυχερή οικογένεια που θα κερδίσει μια εμπειρία river trekking στο καταρράκτη Μανικιάτη από την πεζοπορική ομάδα “Περιπατητές”. Η εκδρομή θα γίνει την Κυριακή 26 Ιουνίου. 

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών, πλην των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στο InfoKids.gr καθώς και οι σύζυγοι και συγγενείς τους Α’ βαθμού, αποστέλλοντας τη συμμετοχή του μέσω της αντίστοιχης φόρμας συμμετοχής.

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν τα πλήρη και ακριβή τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail).

Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μόνο μια φορά στο διαγωνισμό. Περισσότερες υποβολές συμμετοχής με το ίδιο όνομα ή/και το ίδιο e-mail δε θα ληφθούν υπόψη.

Σας ενημερώνουμε ότι όσοι λαμβάνετε μέρος στον διαγωνισμό αυτόματα συμφωνείτε στην παραχώρηση των προσωπικών σας δεδομένων (Ονοματεπώνυμο, email και τηλέφωνο) στην IOVEL ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ (infokids.gr) σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΕ αριθμός 679/2016, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει για μελλοντικές αποστολές newsletter για ενημέρωση (αρθογραφία) καθώς και διαγωνισμούς. Η IOVEL ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ δεν θα δώσει ποτέ τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους εντός και εκτός ΕΕ (ακόμα και πελάτες της), η χρήση τους θα γίνεται πάντα και μόνο με διαχειριστή την IOVELΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ (infokids.gr) Σας δίνεται πάντα η δυνατότητα να διαγράψετε τα στοιχεία σας από την λίστα συνδρομητών και να μην ενοχληθείται ξανά. Ανα πάσα στιγμή μπορείτε να λάβετε αντίγραφο των δεδομένων σας. Εαν δεχθείτε θα στοιχεία σας θα είναι προστατευμένα στην IOVEL ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ (Infokids.gr ) για τα επόμενα 5 έτη εκτός και αν αποφασίσετε την διαγραφή των στοιχείων σας!

Σε περίπτωση που είστε νικητής του διαγωνισμού συμφωνείτε να δοθούν τα προσωπικά σας δεδομένα (Ονοματεπώνυμο, email και τηλέφωνο) στην δωροθέτρια εταιρία ώστε να γίνει η απαραίτητη επικοινωνία για την παραλαβή του δώρου.

Για την παραλαβή των δώρων, οι νικητές θα ενημερωθούν από τη σελίδα του διαγωνισμού κατά τη λήξη και με αποστολή e-mail. Προϋπόθεση για την παραλαβή του δώρου είναι η ταυτοποίηση των στοιχείων του νικητή και η αναφορά του ότι έχει συμμετάσχει και κερδίσει στο διαγωνισμό του InfoKids.gr.

Η παραλαβή του δώρου θα γίνεται με την προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας.

Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας. Το InfoKids.gr διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας εγκαίρως το κοινό.

O διαγωνισμός έληξε. Κατόπιν ηλεκτρονικής κλήρωσης μεταξύ των συμμετοχών της περιόδου του διαγωνισμού μέσω της ειδικής εφαρμογής Random Number Generator (www.random.org), η οποία εξασφαλίζει το τυχαίο της επιλογής και την αδυναμία παρέμβασης του ανθρώπινου παράγοντα. Τυχερή νικήτρια είναι η:

Μαρία Τσουκάτου

Αν δεν είστε ήδη φίλοι κάντε κλικ στο κουμπί Like που βρίσκεται ακριβώς από κάτω και λάβετε μέρος στην κλήρωση.