Μικροί & μεγάλοι ενημερωνόμαστε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες

Στην Ελλάδα κάθε χρόνο γεννιούνται περίπου 1.000 παιδιά με κάποια δυσπλασία στην καρδιά, που απειλεί τη ζωή τους από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής τους. Ο όρος «Συγγενής Καρδιοπάθεια» υποδηλώνει μία εκ γενετής ανωμαλία στη καρδιά. Η σωστή διάγνωση και η έγκαιρη αντιμετώπιση θα επιτρέψουν στο 80% των παιδιών αυτών να φτάσουν μέχρι την ενηλικίωση, να απολαύσουν ένα άκρως ικανοποιητικό προσδόκιμο επιβίωσης και να ενταχθούν πλήρως στο κοινωνικό σύστημα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών, ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Η Καρδιά του Παιδιού» στέλνει μήνυμα αγάπης και αισιοδοξίας και μας προσκαλεί να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών στις 14 Φεβρουαρίου, η οποία έχει καθιερωθεί ως ημέρα ευαισθητοποίησης και αφύπνισης της κοινωνίας, αναδεικνύει τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που πάσχουν από Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

Την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί δράση ενημέρωσης στην είσοδο του Aegean College (Πανεπιστημίου 17, Αθήνα) από τις 12:00 μ.μ. έως και τις 15:00 μ.μ. που θα περιλαμβάνει διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού από τους εθελοντές της «Καρδιάς του Παιδιού» με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017, οι εθελοντές τις «Καρδιάς του Παιδιού» θα βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens (πλησίον ΗΣΑΠ Νερατζιώτισσας) από τις 14:00 μ.μ. έως και τις 20:00 μ.μ. και θα πραγματοποιήσουν στοχευμένη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με το θέμα των Συγγενών Καρδιοπαθειών. Η δράση θα περιλαμβάνει μικρά δωράκια για τους μικρούς φίλους και δωρεάν διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.

Πανελλήνιος Σύλλογος «Η Καρδιά του Παιδιού»
Αιόλου 104, Αθήνα
Τηλ: 210 3218488 & 210 3253876
E-mail: info@kardiapaidiou.gr
www.kardiapaidiou.gr