“Μίλα!”: Το μήνυμα της Δανάης από τη Ν. Σμύρνη προς κάθε κορίτσι που δέχεται σεξουαλική παρενόχληση!

“Έχω ένα βίτσιο” ήταν τα πρώτα λόγια του 22χρονου στους αστυνομικούς, αφού τον συνέλαβαν για την σεξουαλική παρενόχληση μιας κοπέλας στη Ν. Σμύρνη, την οποία ακολούθησε μέχρι την είσοδο του σπιτιού της με το μόριό του εκτεθειμένο.

Αυτό είναι ένα μόνο από τα αμέτρητα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης κοριτσιών από άντρας με “βίτσια”, οι οποίοι όμως δεν είναι τόσο άτυχοι, ώστε να υπάρχει μια κάμερα κάπου εκεί γύρω για να τους καταγράψει και να τους ξεμπροστιάσει πανελληνίως.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η κάμερα ασφαλείας που συνέβαλε στην διαπόμπευση του θύτη, αλλά κυρίως το θάρρος της νεαρής Δανάης, η οποία αντιλαμβανόμενη, ότι ο νεαρός την ακολουθούσε για ώρα και αισθανόμενη άβολα από την παρουσία του, δημοσίευσε το βίντεο από την είσοδο της πολυκατοικίας της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το κατέθεσε και στην αστυνομία.

«Αρχικά γυρνούσα από την περιοχή της Καλλιθέας, όταν στη λεωφόρο Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη, αισθάνομαι ότι κάποιος με ακολουθεί. Ήμασταν με τα πόδια και εγώ και εκείνος. Αισθάνθηκα κάπως ανήσυχα εκείνη την ώρα γιατί ήταν και αργά ήταν γύρω στις 00:30. Ξεκίνησα να περπατάω πιο γρήγορα προς το σπίτι μου. Κάποια στιγμή τον έχασα, αλλά έκανα λάθος γιατί την ώρα που κατευθυνόμουν προς την είσοδο της πολυκατοικίας τον είδα ξανά. Άνοιξα την πόρτα, μπήκα γρήγορα και ταυτόχρονα έκλεισα με τα χέρια την πόρτα, ώστε να μην έχει χρόνο να μπει. Τότε, όπως φαίνεται στο βίντεο, εμφανίζεται αυτός. Εγώ μέχρι τότε δεν ήξερα ότι αυτός περπατούσε και είχε έξω το μόριο του. Στην κάμερα το είδα. Χωρίς δεύτερη σκέψη πήγα στην αστυνομία και έκανα μήνυση», είπε χαρακτηριστικά η ίδια μιλώντας στο protothema.gr.

Από εκεί και πέρα, τα πράγματα πήραν εύκολα τον δρόμο τους. Ο νεαρός έκανε ένα ακόμα λάθος, να αφήσει τα δαχτυλικά του αποτυπώματα στην πόρτα της κοπέλας, δίνοντας στο εγκληματολογικό “στο πιάτο” τη σύλληψή του. «Έχω ένα βίτσιο όταν βρω κάτι ωραίο θέλω να το ακολουθήσω» ήταν τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς. Αυτή τη στιγμή κρατείται στη ΓΑΔΑ.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΑΝΤ1 και απευθυνόμενη σε κοπέλες και γυναίκες που τυχόν να βρεθούν στην ίδια θέση με εκείνη η 22χρονη μετέφερε το μήνυμα που κάθε κορίτσι πρέπει να γνωρίζει:

«Να μην διστάσουν να μιλήσουν, να ουρλιάξουν, να τρέξουν, να χτυπήσουν τον άλλον. Γενικά στο μυαλό τους την αυτοάμυνα. Σίγουρα! Γενικά αργότερα να μιλήσουν, να μην το κρατήσουν μέσα τους, να πάνε κατευθείαν να κάνουν μήνυση».

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να περιορίσουμε τέτοια κρούσματα. Μόνο έτσι τα “βίτσια” αυτά θα μένουν κρυμμένα πίσω από τα παντελόνια τους.