Μιχαηλίδου: “Στις 24 Μαϊου θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί”

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε σημερινές της δηλώσεις στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει προκύψει με το μη άνοιγμα των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

“Η Επιτροπή ζήτησε υπομονή δύο εβδομάδων για το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών”

Όπως τόνισε η καθυστέρηση της επαναλειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών είναι θέμα της Επιτροπής.

«Αν επέλεγα, θα επέλεγα να μην υπάρχει πανδημία, όμως η κυβέρνηση έχει επιλέξει να έχει τον πρώτο λόγο η Επιτροπή» δήλωσε στον ΑΝΤ1 και εξήγησε το σκεπτικό των λοιμωξιολόγων λέγοντας ότι «οι μεταλλάξεις είναι τέτοιες που δεν προστατεύονται τα παιδιά των βρεφονηπιακών. Δεν μπορείς να βάλεις μάσκα σε ένα μωρό 6 μηνών. Δεν μπορούμε να τους κάνουμε με την ίδια ευκολία self test. Οι μεταλλάξεις μεταφέρονται από τα παιδιά. Η Επιτροπή ζήτησε υπομονή δύο εβδομάδων».

“Στις 24 Μαϊου θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί”

Για τις 24 Μάϊου προσανατολίζεται η κυβέρνηση να δώσει το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, ωστόσο πρέπει να έχει προηγηθεί σχετική απόφαση από την επιτροπή λοιμωξιολόγων.  Αυτό δήλωσε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Είναι αδύνατο μωρά τριών μηνών να φορούν μάσκες και να κάνουν τεστ» είπε η κυρία Μιχαηλίδου και πρόσθεσε πως «οι λοιμωξιολόγοι ζητούν να κάνουμε λίγο υπομονή ακόμα για δύο εβδομάδες για να εξετάσουν όλα τα δεδομένα. Κατανοούμε την αγανάκτηση και την κούραση των γονιών, αλλά τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι ειδικοί»