Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, 10:32
Array
(
    [category] => Αποδράσεις - Ταξίδια
    [link] => https://www.infokids.gr/category/psychagogia/apodraseis-taksidia/
    [id] => 67
)

Χαμόγελα στη ΜΕΘ Παίδων για τον 10χρονο Θοδωρή που κινδύνευσε να πνιγεί στην Ηλεία: Τι ζήτησε μόλις ξύπνησε

Καλά είναι τα νέα για τον 10χρονο Θοδωρή, ο οποίος στις 28 Αυγούστου κινδύνευσε να πνιγεί ενώ βρισκόταν στη θάλασσα. Το παιδί αποσωληνώθηκε και, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέα Ηλιάδη, έχει επικοινωνία με το περιβάλλον και παρουσιάζει πολύ καλή νευρολογική εικόνα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Ηλιάδης εξέφρασε τη χαρά του για την εξέλιξη της υγείας του παιδιού και αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή της ναυαγοσώστριας και των πρώτων διασωστών που έσπευσαν να βοηθήσουν τον 10χρονο.

«Είμαστε όλοι πάρα πολύ χαρούμενοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εντατικολόγος, εξηγώντας πως η άμεση παρέμβαση της ναυαγοσώστριας και των διασωστών έδωσε στο παιδί πολύτιμο χρόνο.

Όπως τόνισε, η ναυαγοσώστρια έκανε τις απαραίτητες ενέργειες, παρέχοντας οξυγόνο και πραγματοποιώντας θωρακικές συμπιέσεις, γεγονός που συνέβαλε στο να αποφευχθεί σοβαρό νευρολογικό έλλειμμα.

Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της άμεσης και συντονισμένης αντιμετώπισης σε ένα περιστατικό πνιγμού, υπογραμμίζοντας πως κάθε κρίκος της αλυσίδας διάσωσης και περίθαλψης είναι σημαντικός.

Η συγκινητική επικοινωνία με τη ναυαγοσώστρια

Μάλιστα, ο Ανδρέας Ηλιάδης αποκάλυψε πως ένας από τους πρώτους ανθρώπους που επικοινώνησαν με τον Θοδωρή μετά την αποσωλήνωσή του ήταν η ναυαγοσώστρια που του έσωσε τη ζωή.

«Την πήρα τηλέφωνο και της είπα ότι της έχω μια έκπληξη», ανέφερε, περιγράφοντας τη συγκινητική βιντεοκλήση που ακολούθησε.

Η ναυαγοσώστρια συγκινήθηκε ιδιαίτερα όταν είδε τον μικρό Θοδωρή και ο γιατρός της είπε πως, αν στη διάρκεια της καριέρας της καταφέρει να σώσει έστω και ένα παιδί, είναι σαν να έχει σώσει ολόκληρο τον κόσμο.

Η πρώτη επιθυμία του Θοδωρή μετά την αποσωλήνωση

Ο μικρός φαίνεται πως έχει ήδη αρχίσει να ανακτά τις δυνάμεις του, με την πρώτη του επιθυμία μετά την αποσωλήνωση να προκαλεί χαμόγελα.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Ηλιάδης, ο Θοδωρής ζήτησε να φάει κοκορέτσι.

«Εμείς όμως είχαμε κοτόπουλο, αλλά το κάναμε κοκορέτσι», είπε χαρακτηριστικά ο γιατρός, μεταφέροντας μια ιδιαίτερα αισιόδοξη στιγμή από την πορεία ανάρρωσης του παιδιού.

Η εικόνα του 10χρονου είναι πλέον πολύ καλύτερη και η εξέλιξη αυτή έχει σκορπίσει χαμόγελα στην οικογένειά του και στους ανθρώπους που έδωσαν τη μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Διαβάστε επίσης:

Σχολική χρονιά 2026-2027: Όλα όσα ισχύουν για τις απουσίες των μαθητών

Σχολικές εκδρομές: «Ποινικοί κίνδυνοι για τους εκπαιδευτικούς και μεγαλύτερες ανισότητες ανάμεσα στους μαθητές» – Η προειδοποίηση της ΟΙΕΛΕ

Ροή Ειδήσεων