Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, 17:56
Array
(
    [category] => Αποδράσεις - Ταξίδια
    [link] => https://www.infokids.gr/category/psychagogia/apodraseis-taksidia/
    [id] => 67
)

Κυψέλη: Προφυλακιστέοι ο 43χρονος, η 38χρονη Γερμανίδα και ο 26χρονος Αφγανός – Νέα εντάλματα για τη δολοφονία του βρέφους και τα σεξουαλικά αδικήματα

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους ο 43χρονος Έλληνας, η 38χρονη Γερμανίδα σύντροφός του και ο 26χρονος Αφγανός που εμπλέκονται στη σοκαριστική υπόθεση της Κυψέλης.

Οι τρεις κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για τις κατηγορίες της διακίνησης ναρκωτικών και της μη ανακοίνωσης ανεύρεσης νεκρού και, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αποφασίστηκε η προσωρινή κράτησή τους.

Την ίδια ώρα, η δικαστική έρευνα για την υπόθεση έχει πλέον περάσει σε νέα φάση, καθώς έχουν εκδοθεί νέα εντάλματα σύλληψης μετά τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν για τον θάνατο του βρέφους αλλά και για γενετήσιες πράξεις σε βάρος της 15χρονης.

Οι νέες βαριές κατηγορίες

Σε βάρος του 43χρονου και της 38χρονης ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος μέλους της οικογένειας κατά συναυτουργία. Οι δύο κατηγορούμενοι διώκονται επίσης για οπλοφορία και οπλοχρησία, παράνομη κατοχή πυρομαχικών κατά συναυτουργία, καθώς και για ψευδή κατάθεση.

Στο κατηγορητήριο που αφορά τα σεξουαλικά αδικήματα περιλαμβάνεται πλέον και ο 26χρονος Αφγανός. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσιες πράξεις με πρόσωπο που δεν είχε συμπληρώσει και στη συνέχεια συμπλήρωσε το 12ο έτος της ηλικίας του, καθώς φέρεται να διατηρούσε σχέση με τη 15χρονη κόρη της οικογένειας.

Ο 26χρονος αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για κατοχή πυρομαχικών και ψευδή κατάθεση.

Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, ο 43χρονος αρνήθηκε την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών και δήλωσε τοξικοεξαρτημένος, ζητώντας να υποβληθεί σε σχετική εξέταση.

Η 38χρονη επίσης αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι οι ναρκωτικές ουσίες που εντοπίστηκαν προορίζονταν αποκλειστικά για δική της χρήση. Αναφερόμενη στο νεκρό βρέφος, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να αποδεχθεί τον θάνατό του και γι’ αυτό ήθελε να το έχει μαζί της.

Ο 26χρονος, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη του νεκρού βρέφους στο διαμέρισμα. Κατά την απολογία του ανέφερε ακόμη ότι φρόντιζε τα παιδιά της οικογένειας περίπου τρεις φορές την εβδομάδα.

Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα έχουν πλέον οι νέες ποινικές διώξεις που αφορούν τόσο τις συνθήκες θανάτου του βρέφους όσο και όσα φέρεται να έχουν υποστεί τα ανήλικα παιδιά.

Ροή Ειδήσεων