«Μην αφήσετε καμιά στιγμή στη ζωή σας να πάει χαμένη»: Το τελευταίο μήνυμα του Θ. Μικρούτσικο από τον γιο του

Στις 10 Δεκεμβρίου 2019 ο Θάνος Μικρούτσικος βραβεύτηκε για τη συνολική του προσφορά στη μουσική, από την ετήσια πολιτιστική έκδοση «Επίλογος» στο Μουσείο Μπενάκη.

Ο ίδιος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, καθώς βρισκόταν ήδη στην ιδιωτική κλινική όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Στη θέση του, όμως, πήγε και παρέλαβε το βραβείο ο 19χρονος γιος του Στέργιος, ο μικρότερος από τα 4 παιδιά του, ο οποίος διανύει το πρώτο έτος των σπουδών του στην Αρχαιολογία.

Ο Στέργιος Μικρούτσικος ήταν εκείνος που διάβασε τον συγκλονιστικό χαιρετισμό του πατέρα του Θάνου Μικρούτσικου, μέσα από τον οποίο, γνωρίζοντας ότι οι μέρες του τελείωναν, πέρασε σημαντικά μηνύματα που αξίζει όλοι να διαβάσουμε:

«Επιτρέψτε μου να σας πως, ότι παρότι πορεύομαι με την πλάτη στον τοίχο, είμαι ένας απόλυτα ευτυχισμένος άνθρωπος. Είναι αφενός η μουσική μου και κυρίως ο κόσμος που με αγκάλιασε με τέτοια αγάπη, τέτοιο πάθος και μου αναπτερώνει κάθε λεπτό το ηθικό, αλλά είναι και οι πέντε δικοί μου άνθρωποι. Με τη σημερινή ευκαιρία θέλω να πω σε όλους τους φίλους που είναι σήμερα εδώ: Μην αφήσετε καμιά στιγμή στη ζωή σας να πάει χαμένη. Ρουφήξτε κάθε δευτερόλεπτο. Ο χρόνος τρέχει τόσο γρήγορα. Διευρύνετε τις γνώσεις σας μέχρι τέλους. Συνεχώς να ονειρεύεστε. Κυνηγήστε την ουτοπία, όπως σας διαβεβαιώνω το έκανα εγώ και θα συνεχίσω, μέχρι τέλους. Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς».

Η μάχη του Θάνου Μικρούτσικου με τον καρκίνο έληξε το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019.

Κεντρική φωτο: Intime News / iefimerida.gr