«Μπαμπά, πού ήμουν πριν κοιμηθείτε με τη μαμά;»: Η συγκινητική απάντηση δια χειρός Αύγουστου Κορτώ

Εσείς τι απαντήσατε ή τι θα απαντήσετε όταν το παιδί σας σας ρωτήσει πώς ήρθε στον κόσμο; Μία από τις πιο άβολες – συνήθως – στιγμές για τους γονείς είναι εκείνη που τα παιδιά τους τους ρωτούν πού βρίσκονταν πριν μπουν στην κοιλίτσα της μαμάς τους.

Την καλύτερη απάντηση σε αυτή την ερώτηση την διαβάσαμε στο προφίλ ενός πνευματικού ανθρώπου της χώρας μας, ο οποίος μας έχει χαρίσει αρκετές στιγμές συγκίνησης και γέλιου μέσα από τα βιβλία του.

Ο Αύγουστος Κορτώ, λοιπόν, δημοσίευσε ένα συγκινητικό απόσπασμα από το βιβλίο του «Επειδή είναι η καρδιά μου» (εκδόσεις Πατάκη), το οποίο είναι η – κατά τη γνώμη μας – η πιο τρυφερή απάντηση που θα μπορούσαμε να δώσουμε στα παιδιά μας όταν μας ρωτούν «αν τα παιδιά τα φέρνει ο πελαργός».

Διαβάστε την

– Μπαμπά;
– Τι είναι αγόρι μου;
– Που ήμουν πριν κοιμηθείτε με τη μαμά;
– Τι πράγμα;
– Ξέρω ότι τα μωρά δεν τα φέρνει ο πελαργός, αλλά τα κάνουν ο μπαμπάς τους και η μαμά τους, όταν κοιμούνται μαζί. Μου το ‘πε ένα παιδί στο σχολείο.
– Μάλιστα. Και τι ακριβώς θες να μάθεις;
– Πού ήμουν πιο πριν.

– …οι γονείς όταν πέφτουν και ξαπλώνουν στο ίδιο κρεβάτι, τους παίρνει ο ύπνος και κάνουν όνειρα. Κι όσο περνάει ο καιρός, τα όνειρα μεγαλώνουν και γίνονται μωράκια.
– Δηλαδή εγώ …
– Εσύ ήσουν τ΄όνειρό μας.

Δείτε την αρχική ανάρτηση