Μπορεί να εμβολιαστεί το παιδί μου αν έχει βήχα ή πυρετό; Ο παιδίατρος απαντά

ΕΟΦ: Ανακαλείται παρτίδα από πασίγνωστο σιρόπι για τον βήχα

Η μετάλλαξη Όμικρον έχει οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε μικρούς και μεγάλους. Βέβαια, εκτός από τον κορωνοϊό πολλά παιδιά έχουν συμπτώματα ίωσης, κρυολογήματος αλλά και λοίμωξης του αναπνευστικού γεγονός που ανησυχεί ιδιαιτέρως τους γονείς.

Επειδή την περίοδο αυτοί έχουν προγραμματιστεί πολλά ραντεβού εμβολιασμού παιδιών 5 έως 11 ετών κατά της covid 19 ένα από τα ερωτήματα που απασχολούν τους γονείς είναι τι πρέπει να κάνουν αν το παιδί έχει βήχα ή πυρετό τη μέρα που έχουν “κλείσει” να εμβολιαστεί.

Συμπτώματα στα παιδιά πριν το εμβόλιο; Οι παιδίατροι απαντούν

Διευκρινίσεις δίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών και την εμφάνιση συμπτωμάτων κορωνοϊού πριν από αυτό.

Ειδικότερα, οι παιδίατροι ενημερώνουν ότι αν τα παιδιά παρουσιάζουν συμπτωματολογία λοίμωξης (πυρετό, βήχα, συνάχι, εμετούς ή διάρροιες) ή γενικότερα είναι αδιάθετα, οι γονείς πριν προχωρήσουν στον εμβολιασμό του παιδιού τους να μιλήσουν πρώτα με τον παιδίατρό τους και να ζητήσουν να το εξετάσει.

Με τα σχολεία ανοιχτά και την κοινωνία σε πλήρη κινητικότητα, η γρίπη και οι λοιμώξεις του αναπνευστικού την περίοδο αυτή θα ταλαιπωρήσουν μεγάλο μέρος του παιδικού πληθυσμού, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

«Δεν είναι λίγες οι φορές που ένας βήχας μπορεί να είναι αποτέλεσμα βρογχίτιδας ή πνευμονίας, ή ακόμα και μόλυνσης με την παραλλαγή όμικρον του κορωνοϊού», σημειώνουν οι γιατροί.

Για όσα είναι με πυρετό την ημέρα του εμβολιασμού, ή 1-2 ημέρες πριν, ας επικοινωνήσουν με τον παιδίατρο που τα παρακολουθεί. Ας ζητήσουν να τα εξετάσει και στην περίπτωση που θα τους συστήσει να αναβάλουν τον εμβολιασμό, να ακολουθήσουν την συμβουλή του.

«Εμβολιάστε τα παιδιά σας κατά της Covid-19. Το εμβόλιο της Pfizer στα παιδιά έχει αποδειχτεί ασφαλές και πολύ αποτελεσματικό», καταλήγει η Ομοσπονδία.

Διαβάστε επίσης:

#MeToo: Αρχίζει η πρώτη δίκη για βιασμό ανήλικης αθλήτριας – Μάρτυρας η Σοφία Μπεκατώρου

Κρήτη: Θρήνος για την 22χρονη Κατερίνα – Σήμερα η κηδεία της – Βαφτίστηκαν τα διδυμάκια της

Είδαμε την “Ωραιότερη Ιστορία του Κόσμου” και πήραμε ένα υπέροχο μάθημα από τον Θωμά Μοσχόπουλο