Νεκρός 13χρονος έπειτα από τη 2η δόση του εμβολίου κατά του Covid-19

Νεκρός 13χρονος έπειτα από τη 2η δόση του εμβολίου κατά του Covid-19

Την περίπτωση του 13χρονου Jacob Clynick, από το Zilwaukee των ΗΠΑ, ο οποίος πέθανε στον ύπνο του 3 μόλις ημέρες αφού έλαβε τη 2η δόση του εμβολίου της Pfizer μελετά ο CDC.

Το παιδί ξεψύχησε στα μέσα Ιουνίου και έγινε αμέσως νεκροψία προκειμένου να βρεθεί τι ακριβώς συνέβη. Οι επικεφαλής του Τομέα Υγείας της επαρχίας Saginaw, όπου ζούσε το παιδί αναφέρουν, ότι “η έρευνα ως προς το αν υπήρξε κάποια σχέση ανάμεσα στον θάνατό του και τον εμβολιασμό βρίσκεται τώρα σε ομοσπονδιακό επίπεδο με τον CDC. Ωστόσο, ο Τομέας Υγείας ενθαρρύνει τις οικογένειες να επικοινωνούν με τους γιατρούς τους και να συναποφασίζουν τους κινδύνους και τα πλεονεκτήματα του εμβολιασμού, ο καθένας για την δική του περίπτωση.”

Ο Jacob Clynick, μαθητής Γυμνασίου, έλαβε τη 2η δόση του εμβολίου της Pfizer στις 13 Ιουνίου. Ήταν ένα υγιές παιδί, χωρίς κάποιο διαγνωσμένο υποκείμενο νόσημα. Δύο ημέρες μετά τον εμβολιασμό του συνέχισε να παραπονιέται για παρενέργειες του εμβολίου, όπως πυρετός και εξάντληση.

Το βράδυ της 15ης Ιουνίου είχε και λίγο στομαχόπονο, αλλά όχι τόσο ώστε να ανησυχήσουν οι γονείς του. Το παιδί πήγε για ύπνο εκείνο το βράδυ και δεν ξύπνησε ποτέ.

Πολλά ερωτηματικά σχετικά με τον θάνατό του

Η πρώτη αυτοψία που έγινε έδειξε, ότι η καρδιά του ήταν διογκωμένη κατά τον θάνατό του και ότι υπήρχε υγρό γύρω της. Ωστόσο, το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής Επιστήμης και Ιατρικής του Μίσιγκαν που έκανε επόμενη αυτοψία δεν επιβεβαίωσε αυτά τα ευρήματα. Διαβεβαίωσε, όμως, ότι έχει αναλάβει την έρευνα και ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον CDC. Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Randy Pfau, είπε, ότι “Πρόκειται για μια έρευνα σε εξέλιξη, η οποία μπορεί να πάρει από 3 έως 5 μήνες ακόμα για να ολοκληρωθεί.”

Τελικά, δεν καταγράφηκε συγκεκριμένη αιτία στο πιστοποιητικό θανάτου του Jacob.

Πιθανή συσχέτιση με μυοκαρδίτιδες

Η Συμβουλευτική Επιτροπή του CDC στο ζήτημα των Πρακτικών Ανοσοποίησης βρήκε, ότι μεταξύ εφήβων και νέων ενηλίκων που λαμβάνουν τα εμβόλια της Pfizer και Moderna μπορεί να υπάρχει κάποιος συσχετισμός με σπάνια περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας.

Η μυοκαρδίτιδα είναι μια φλεγμονή του μυ της καρδιάς που μπορεί να επηρεάσει τον ρυθμό και την ικανότητά της να αντλεί αίμα, ενώ περικαρδίτιδα είναι φλεγμονή στο περικάρδιο.

Τέτοιες επιπλοκές έχουν αναφερθεί σε 12,6/εκατομμύριο περιπτώσεις ατόμων ηλικίας από 12 έως 39 ετών, περίπου 21 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Τα προβλήματα, όμως, κατά κανόνα εμφανίζονται μέσα στις 5 πρώτες ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Σε κάποιες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί επιπλοκές και μετά την 1η δόση.

Οι περιπτώσεις αυτές είναι συχνότερες σε αγόρια και νέους άνδρες με κύρια συμπτώματα τον πόνο στο στήθος, την δυσκολία στην αναπνοή και την αίσθηση ταχυπαλμίας.

Πηγή: eu.freep.com

Διαβάστε ακόμα:

Καρδιολογικά Προβλήματα Στα Έμβρυα: Η ανίχνευση και η αντιμετώπισή τους

Κρήτη: 16χρονος έκανε βουτιά και τραυματίστηκε στον αυχένα – Κρίσιμη η κατάστασή του

Την Τρίτη αναμένεται το “πράσινο” φως για τον εμβολιασμό των εφήβων