Ντροπή! Βανδάλισαν την Εθνική Βιβλιοθήκη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το ατυχές περιστατικό βανδαλισμού που έλαβε χώρα στην Εθνική Βιβλιοθήκη που στεγάζεται πλέον στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Έγραψαν με μαρκαδόρο στις πολυθρόνες της Εθνικής Βιβλιοθήκης

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή που γνωστοποίησε το συμβάν, άγνωστοι έγραψαν με μαρκαδόρο σε πέντε πολυθρόνες της Εθνικής Βιβλιοθήκης  με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η χρήση τους.

Ο βανδαλισμός μάλιστα επιβεβαιώνεται και από την γραπτή προειδοποίηση που φέρουν οι πολυθρόνες ώστε οι επισκέπτες να μην κάθονται εκεί. Σύμφωνα με την ειδοποίηση αναφέρεται το εξής: «δεν επιτρέπεται η χρήση λόγω βανδαλισμού».

Δεν επιτρέπεται η χρήση λόγω βανδαλισμού

Όπως φαίνεται στη σχετική φωτογραφία, στην πολυθρόνα διακρίνεται γραμμένο με στυλό ή μαρκαδόρο ένα μήνυμα, από αυτά που συνηθίζουν να γράφουν μαθητές στα θρανία των σχολίων.

Τι απαντούν οι υπεύθυνοι του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

Οι υπεύθυνοι του ΚΠΙΣΝ δήλωσαν στην Καθημερινή ότι «όσον αφορά το κτήριο της ΕΒΕ από την έναρξη της πλήρους λειτουργίας της, η εποπτεία και η φύλαξη του χώρου ασκούνται από το προσωπικό της ΕΒΕ συνεπικουρούμενο από φύλακες που θέτει στη διάθεσή της το ΚΠΙΣΝ και ακολουθούν τις οδηγίες της. Είναι βέβαια εξ αντικειμένου πολύ δύσκολη η πλήρης αποτροπή φθορών στα έπιπλα του χώρου. Παντως δεδομένης της υψηλής επισκεψιμότητας, ο αριθμός των περιστατικών είναι περιορισμένος, αν και κάθε τέτοιο περιστατικό είναι προβληματικό».